Surinaams

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-03-2015
  • Surinaams

    Surinaams

    Surinaams

  • Surinaams

    Surinaams

    Surinaams

Een gerecht wat iedereen lust!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr. in stukjes gesneden rundvlees of kipfilet.
Zout
Zwarte peper
Nootmuskaat
125 gr. Boter
3 uien
1 teentje knoflook (of meer)
2 tomaten
1 bouillon blokje
6 aardappelen (het liefst vastkokende)
2 eetlepels kerrie
3 laurierblaadjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote braadpan

Bereidingswijze

1. Het vlees (of de kip) insmeren met zout, zwarte peper en nootmuskaat.
2. Boter smelten en het vlees bruin braden.
3. Ui, knoflook, en tomaten even laten meebakken.
4. Vervolgens 2 kopjes water in de pan doen, samen met de bouillonblokje, geschilde en de in stukjes gesneden aardappels, kerriepoeder, en laurierblaadjes.
5. Het geheel zachtjes laten stoven tot het vlees goed gaar is. (Voor rundvlees zeker 2 uur).
6. Als u rundvlees gebruikt doe de stukjes aardappel er dan de laatste 20 minuten pas bij. De aardappels zijn dan gelijkertijd met het vlees gaar. Met kipfilet kan er gewoon gelijk bij.
7. Daarna eventueel iets aanmaken met maïzena tot een gladde saus om het iets te binden.

Serveren met witte rijst en verse sperzieboontje.

En kijk gerust eens op mijn blog van Smulweb waar ik bepaalde ingrediënten vandaan haal. Zoiets smaakt ook tig keren lekkerder dan uit de winkel. Ga dan naar mijn Smulweb pagina en klik op Blogposts.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten