Overheerlijke Oostenrijkse Kaiserschmarrn

  • Oostenrijks, Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 03-03-2015
  • Overheerlijke Oostenrijkse Kaiserschmarrn

    Overheerlijke Oostenrijkse Kaiserschmarrn

    Overheerlijke Oostenrijkse Kaiserschmarrn

  • Overheerlijke Oostenrijkse Kaiserschmarrn

    Overheerlijke Oostenrijkse Kaiserschmarrn

    Overheerlijke Oostenrijkse Kaiserschmarrn

  • Overheerlijke Oostenrijkse Kaiserschmarrn

    Overheerlijke Oostenrijkse Kaiserschmarrn

    Overheerlijke Oostenrijkse Kaiserschmarrn

  • Overheerlijke Oostenrijkse Kaiserschmarrn

    Overheerlijke Oostenrijkse Kaiserschmarrn

    Overheerlijke Oostenrijkse Kaiserschmarrn

Dit heerlijke zoete Oostenrijkse gerecht hebben we op tijdens de skivakantie. De kinderen vonden het zo lekker dat er gevraagd werd om het toch ook hier nog een keer klaar te maken. We moesten de sneeuw en de zon erbij denken, maar ze smaakten weer heerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 eieren, dooiers en wit gescheiden
125 ml melk
50 gr suiker
1 mespuntje zout
125 gr bloem (gewoon tarwe- of patentbloem)
100 gr rozijnen, optioneel
1 el boter
2 el poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer en 2 kommen

Bereidingswijze

Klop de eiwitten in een schone kom op tot er zachte pieken ontstaan. Kijk of je de kom op z'n kop kunt houden, dan is het goed.
Klop de eidooiers in een aparte kom tot een gladde massa. Meng de melk, suiker, zout, meel en rozijnen erdoor tot alles net vochtig is. Spatel de geslagen eiwitten erdoor.

Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Giet een grote soeplepel vol met beslag in de pan en bak goudbruin, keer om en bak ook de andere kant gaar, ongeveer 1 minuut.
Scheur de Kaiserschmarrn in stukjes met behulp van twee vorken en bak ze tot ze goudbruin zijn, ongeveer 2 minuten.

Bestrooi met poedersuiker. De Oostenrijkers serveren het met appelmoes, maar ik vind het zonder veel lekkerder.

Bron

Internet

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

tako avatar
tako 14-03-2015

Preiselbeeren lijkt me ook heerlijk erbij. Dat ga ik de volgende keer proberen. Bedankt voor de tip.

Tweeling55 avatar
Tweeling55 14-03-2015

Bij ons in het Zillertal word bij de Kaiserschmarrn naast appelmoes ook preiselbeeren compote geserveerd en dat is erg lekker. Oorspronkelijk hoort het met pflaumen compote. In de Weense Kaiserschmarrn word nog rum verwerkt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten