Overheerlijke Oostenrijkse Kaiserschmarrn

  • Oostenrijks, Nagerecht
  • 0-10 min.
  • Overheerlijke Oostenrijkse Kaiserschmarrn

    Overheerlijke Oostenrijkse Kaiserschmarrn

    Overheerlijke Oostenrijkse Kaiserschmarrn

  • Overheerlijke Oostenrijkse Kaiserschmarrn

    Overheerlijke Oostenrijkse Kaiserschmarrn

    Overheerlijke Oostenrijkse Kaiserschmarrn

  • Overheerlijke Oostenrijkse Kaiserschmarrn

    Overheerlijke Oostenrijkse Kaiserschmarrn

    Overheerlijke Oostenrijkse Kaiserschmarrn

  • Overheerlijke Oostenrijkse Kaiserschmarrn

    Overheerlijke Oostenrijkse Kaiserschmarrn

    Overheerlijke Oostenrijkse Kaiserschmarrn

Dit heerlijke zoete Oostenrijkse gerecht hebben we op tijdens de skivakantie. De kinderen vonden het zo lekker dat er gevraagd werd om het toch ook hier nog een keer klaar te maken. We moesten de sneeuw en de zon erbij denken, maar ze smaakten weer heerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 eieren, dooiers en wit gescheiden
125 ml melk
50 gr suiker
1 mespuntje zout
125 gr bloem (gewoon tarwe- of patentbloem)
100 gr rozijnen, optioneel
1 el boter
2 el poedersuiker
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 363,27 kcal
Koolhydraten 58,77 g
Eiwitten 11,77 g
Vetten 8,66 g
Benodigdheden

Mixer en 2 kommen

Bereidingswijze

Klop de eiwitten in een schone kom op tot er zachte pieken ontstaan. Kijk of je de kom op z'n kop kunt houden, dan is het goed.
Klop de eidooiers in een aparte kom tot een gladde massa. Meng de melk, suiker, zout, meel en rozijnen erdoor tot alles net vochtig is. Spatel de geslagen eiwitten erdoor.

Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Giet een grote soeplepel vol met beslag in de pan en bak goudbruin, keer om en bak ook de andere kant gaar, ongeveer 1 minuut.
Scheur de Kaiserschmarrn in stukjes met behulp van twee vorken en bak ze tot ze goudbruin zijn, ongeveer 2 minuten.

Bestrooi met poedersuiker. De Oostenrijkers serveren het met appelmoes, maar ik vind het zonder veel lekkerder.

Bron

Internet

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

tako avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten