Marokkaanse "macarons"

  • Marokkaans, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-03-2015
  • Marokkaanse "macarons"

    Marokkaanse "macarons"

    Marokkaanse "macarons"

Macarons zijn oorspronkelijk Franse koekjes bestaande uit 2 helften met een vulling ertussen. Deze Marokkaanse "macarons" zijn heel anders, maar ook verrukkelijk en niet zo moeilijk te maken als de Franse.....

 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gram fijngemalen blanke amandelen;
140-160 gram poedersuiker;
2 eiwitten;
1 koffielepel oranjebloesemwater.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vermeng alle ingrediënten zodat je een samenhangende
massa krijgt.

Vorm daar balletjes van en leg ze op een met bakpapier
of siliconenmat belegde bakplaat.

Zet de balletjes 10-12 minuten in de voorverwarmde
oven; de buitenkant van de balletjes moeten nét gaan
kleuren.
Haal de macarons dan uit de oven; ze worden dan iets
harder tijdens het afkoelen op een rooster.

Serveertip

Rol ze evt. door wat poedersuiker

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

`paulina avatar
`paulina 06-03-2015

mmmmm heerlijk ziet dat eruit..ga ik proberen ,bedankt voor je recept Amber.xx

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten