De lekkerste gehaktbal

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-03-2015
  • De lekkerste gehaktbal

    De lekkerste gehaktbal

    De lekkerste gehaktbal

  • De lekkerste gehaktbal

    De lekkerste gehaktbal

    De lekkerste gehaktbal

  • De lekkerste gehaktbal

    De lekkerste gehaktbal

    De lekkerste gehaktbal

De lekkerste gehaktballen!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram rundergehakt
1 eetlepel grove mosterd
½ eetlepel zout
1 theelepel cayennepeper
2 eieren
100 gram paneermeel
1 pot vleesfond
1 klont boter
2 eetlepels ketjap Manis
1 half kopje (heet) water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Meng het gehakt in een kom met de ingrediënten (behalve de ketjap en het water).
2. Kneed alles goed door elkaar en maak van het mengsel 4 gehaktballen.
3. Verhit de boterklont in de Fortalit braadpan op hoog vuur.
4. Braad hierin de gehaktballen rondom bruin aan.
5. Matig het vuur en voeg dan het halve kopje (heet) water en de ketjap toe en roer even door.
6. Zet het deksel schuin op de pan en laat de ballen in ongeveer 25 minuten gaar sudderen.

Serveertip

Tip: Met de Mrs. Gripper kun je de gehaktballen makkelijk omdraaien en serveren zonder de pan te beschadigen.

Laatste reacties

Donata1 avatar
Donata1 05-01-2017

Erg lekker! We hebben het gisteren gemaakt.

parel62 avatar
parel62 04-03-2015

Schijnbaar wordt de vleesfond niet gebruikt en maakt BK een jus van water en ketjap !! Wat ik zelf een lekkere bal gehakt vind is die van Librije waar de ketjap al IN het gehakt zit en waar ze van het vleesfond een jus maken .

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

BK avatar
BK

Doorsturen

Home Recepten