Provençaalse kipstoofpot

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-03-2015
  • Provençaalse kipstoofpot

    Provençaalse kipstoofpot

    Provençaalse kipstoofpot

Deze Provençaalse kipstoofpot uit Smult is een perfect gerecht voor het begin van de week. Maak de stoofpot op zondag en dan hoef je hem alleen nog op te warmen als je thuiskomt!

Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb. En kijk op www.smult.nl voor onze actuele acties!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kippenbouten
4 el olijfolie
100 g spekreepjes, gerookt
3 teentjes knoflook, in vieren
1 ui, in partjes
500 g vastkokende aardappelen,
geschild en in stukken
100 g zwarte olijven
250 g cherrytomaatjes
2 verse laurierblaadjes
6 takjes verse tijm
100 ml droge witte wijn
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 954,42 kcal
Koolhydraten 34,65 g
Eiwitten 93,87 g
Vetten 45,36 g
Benodigdheden
Grote pan

Bereidingswijze

1.Snijd kippenbouten met groot glad mes precies door het gewricht in drumsticks en dijstukken. Bestrooi ze met zout en versgemalen peper en bak de stukken kip in een grote braadpan met olijfolie op hoog vuur in ge deelten rondom bruin. Leg de stukken kip op een bord.

2. Bak de spekreepjes, knoflook en ui 2 minuten in het bakvet. Schep aardappel, olijven en cherrytomaatjes erdoor en leg de stukken kip ertussen. Steek de kruiden tussen de kip en schenk de wijn en tomatensap erbij.

3. Stoof het gerecht met de deksel schuin op de pan in 25-30 minuten zachtjes gaar. Schep alles regelmatig om. Laat eventueel nog wat van het vocht verdampen. Serveer met stokbrood en een frisse salade.

Bron

Smult 7

Laatste reacties

kokkim1 avatar
kokkim1 13-03-2015

In de ingredientenlijst is de 100 ml tomatensap weggevallen die in het recept genoemd wordt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten