Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Courgettepannenkoekjes met tomatensalade

Courgettepannenkoekjes met tomatensalade

Door: Smult

  • Wereld Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-03-2015

Ingrediënten 4 personen


1 grote courgette
225 g zelfrijzend bakmeel
200 ml karnemelk
3 eieren
100 g geitenkaas, geraspt
1 el verse oregano, fijngehakt
1 el verse dille, fijngehakt
4-6 el olijfolie
4 rode tomaten, in plakken
4 gele tomaten, in plakken
½ el balsamico-azijn


Verder heb je nodig


Keukenmachine

Courgettepannenkoekjes met tomatensalade

Dit is een recept uit het lentenummer van Smult. Ook deze editie staat weer vol makkelijk maakbare recepten zoals deze courgettepannenkoekjes. Ideaal als lekker bijgerecht!

Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb. En kijk op www.smult.nl voor onze actuele acties!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Rasp courgette in de Keukenmachine.

2. Meng in een kom zelfrijzend bakmeel met wat zout en voeg al roerend met een spatel karnemelk en 75-100 ml koud water toe. Voeg eieren toe en roer alles tot een glad beslag.

3. Roer geraspte geitenkaas, courgette, oregano, dille en versgemalen peper door beslag.

4. Verwarm beetje olie in een grote koekenpan en schep er 3 bergjes beslag in. Bak pannenkoeken tot er bovenop bubbeltjes komen. Keer pannenkoeken en bak de andere kant goudbruin. Bak zo nog 12-15 pannenkoeken.

5. Klop in een kom een dressing van balsamico-azijn, 2 eetlepels olijfolie en wat zout en peper. Schep de plakken tomaat erdoor.

6. Leg op elk bord een stapel pannenkoeken en leg de plakken tomaat ernaast.

Serveertip

Geen liefhebber van geitenkaas? Je kunt deze ook vervangen door pittige oude kaas of eventueel zelfs weglaten.

Bron

Smult 7



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smult
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top