Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Guacamole
  6. Gehaktspiezen met guacamole

Gehaktspiezen met guacamole

Door: Smult

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-03-2015

Ingrediënten 4 personen


50 g tortillachips naturel
500 g gemengd gehakt of rundergehakt
1 ei
1 el picadillo-kruiden of tacokruiden
50 g feta, verkruimeld
2 rode uien, gepeld
2 rijpe cocktailtomaten
2 rijpe avocado's
sap van 1 limoen
½ bosuitje, fijngesnipperd
2 el verse koriander, fijngehakt


Verder heb je nodig


Keukenmachine
8 houten spiesjes, geweekt

Gehaktspiezen met guacamole
Gehaktspiezen met guacamole

Heb jij de nieuwe Smult al gelezen? Het lentenummer barst van de makkelijk maakbare recepten zoals deze lekkere gehaktspiezen met guacamole. Ideaal voor een doordeweekse dag!

Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb. En kijk op www.smult.nl voor onze actuele acties!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verkruimel de tortillachips in de keuken-
machine of in een plastic zak met een deegroller.

2. meng in een kom gehakt met ei, verkruimelde chips, picadillo-kruiden en feta en kneed goed door. Vorm gehakt tot 24 mooie balletjes.

3. Snijd elke ui in 6 parten en halveer de parten. Steek aan elke spies 3 gehaktballetjes met daartussen 2 stukken ui. Leg de spiesen op een bord, dek ze af en laat ze in de koelkast even opstijven.

4. Snijd intussen tomaten in vieren, verwijder zaadjes en snijd vruchtvlees in kleine blokjes.

5. Halveer avocado's en schep vruchtvlees in diep bord. Sprenkel er 2 eetlepels limoensap over. Prak avocado met een vork tot een rulle massa en schep tomaatblokjes, bosui en koriander erdoor. Breng guacamole op smaak met zout en versgemalen peper.

6. Bestrijk spiesjes met olijfolie en bak ze in hete grillpan in 8-10 minuten bruin en gaar.

Bron

Smult 7



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smult
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top