Gehaktspiezen met guacamole

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-03-2015
  • Gehaktspiezen met guacamole

    Gehaktspiezen met guacamole

    Gehaktspiezen met guacamole

Heb jij de nieuwe Smult al gelezen? Het lentenummer barst van de makkelijk maakbare recepten zoals deze lekkere gehaktspiezen met guacamole. Ideaal voor een doordeweekse dag!

Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb. En kijk op www.smult.nl voor onze actuele acties!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 g tortillachips naturel
500 g gemengd gehakt of rundergehakt
1 ei
1 el picadillo-kruiden of tacokruiden
50 g feta, verkruimeld
2 rode uien, gepeld
2 rijpe cocktailtomaten
2 rijpe avocado's
sap van 1 limoen
½ bosuitje, fijngesnipperd
2 el verse koriander, fijngehakt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine
8 houten spiesjes, geweekt

Bereidingswijze

1. Verkruimel de tortillachips in de keuken-
machine of in een plastic zak met een deegroller.

2. meng in een kom gehakt met ei, verkruimelde chips, picadillo-kruiden en feta en kneed goed door. Vorm gehakt tot 24 mooie balletjes.

3. Snijd elke ui in 6 parten en halveer de parten. Steek aan elke spies 3 gehaktballetjes met daartussen 2 stukken ui. Leg de spiesen op een bord, dek ze af en laat ze in de koelkast even opstijven.

4. Snijd intussen tomaten in vieren, verwijder zaadjes en snijd vruchtvlees in kleine blokjes.

5. Halveer avocado's en schep vruchtvlees in diep bord. Sprenkel er 2 eetlepels limoensap over. Prak avocado met een vork tot een rulle massa en schep tomaatblokjes, bosui en koriander erdoor. Breng guacamole op smaak met zout en versgemalen peper.

6. Bestrijk spiesjes met olijfolie en bak ze in hete grillpan in 8-10 minuten bruin en gaar.

Bron

Smult 7

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Rebbeldebbeltje avatar
Rebbeldebbeltje 27-03-2015

wat een leuk en lekker idee, binnenkort proberen!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten