Gehaktballen in Belgische biersaus

  • Belgisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-03-2015
  • Gehaktballen in Belgische biersaus

    Gehaktballen in Belgische biersaus

    Gehaktballen in Belgische biersaus

Een heerlijke bal gehakt in een hemelse, stroperige, ietwat zoete jus. Recept komt uit een nieuw kookboek. Weer eens iets anders en erg de moeite waard om te proberen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 witte boterhammen
100 ml melk
2 uien, fijngesnipperd
1 tl verse tijmblaadjes, fijngehakt
1 ei
mespunt nootmuskaat
500 g half-om-half gehakt
1 tl zout
versgemalen peper
70 g boter
2 sjalotjes, fijngesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 el bloem
500 ml Belgisch abdijbier (liefst bruin)
1 el appelstroop
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan met deksel, schaal

Bereidingswijze

Week de boterhammen 5 minuten in de melk. Knijp goed uit en kneed samen met de uien, tijm, het ei en nootmuskaat door het gehakt. Breng op smaak met zout en peper en vorm 4 grote ballen. Verhit 20 g van de boter in een braadpan en bak hierin de ballen in 3 minuten rondom bruin. Smelt de rest van de boter in een steelpan. Fruit hierin de sjalotten met knoflook 3 minuten. Voeg de bloem toe en bak een minuut mee. Giet het bier in de pan en meng de saus met een garde om klontvorming te voorkomen. Voeg de appelstroop toe en breng aan de kook. Breng de saus op smaak met zout en peper. Giet de saus over de gehaktballen en laat nog 30 minuten op laag vuur stoven in de saus. Keer de ballen af en toe.

Bron

Kookboek gehaktballen, uitgeverij karakter

Serveertip

Lekker bij de stamppot samen met de jus, op brood en om zo te snacken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten