1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. pommes dauphine

pommes dauphine

  • Frans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-06-1999

Ingrediënten


600 gr aardappels,100 gr bloem,100 gr boter,
2 dl water,3 eieren,1/2 gesnipperde ui, 50gr gesneden bieslook, 40 gr peterselie,100gr ham in bokjes gesneden, zout, peper, nootmuskaat.


Verder heb je nodig


Kookketels, puree stamper, lepel.


Aardappalpuree met soezen beslag

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappels schillen.

Bereidingswijze

Aardappels gaar koken,water en de boter aan de kook brengen, de bloem er bij doen en gaar maken,(als de boter van de massa gaat scheiden is het gaar), de eieren een voor een er door roeren,(niet meer op het vuur zetten)de ui en de ham en de kruiden er bij doen, de aardappels fijn stampen en dan dat bij de anderen doen, goed door roeren ,dan frituren.(170 graden)

Serveertip

Om mooie bolletjes te krijgen moet je een ijsknijper in de frituur dopen, dan kun je er bolletjes van knijpen, deze uit knijpen in de frietpan.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eigenwijs


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van eigenwijs
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top