1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Groentepaté.

Groentepaté.

Door: willeke-s

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-02-2015

Ingrediënten 4 personen


250 gr tofu
3.5 el olijfolie
3.5 el sojasaus
1 tl groentebouillon (poeder)
5 el water
15 gr pijnboompit
125 gr prei (gewassen en fijngehakt (brunoise))
125 gr wortel (geschild en fijngehakt (brunoise))


Groentepaté.
Groentepaté.

Heerlijk als broodbeleg of op een toastje.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de tofu, olijfolie, sojasaus, groentebouillon, water en pijnboompitten in een blender en mix alles tot een gladde massa.
Doe dit mengsel in een kom, voeg prei en wortel toe en meng goed.
Doe de paté in een ingevette ovenschaal en zet hem in de oven tot de bovenkant goudbruin kleurt (35 à 45 minuten).
Laat afkoelen.

Serveertip

Serveer op toastjes of als broodbeleg.

Bron

Met dank aan Diana Romero evavzw.be



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willeke-s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top