1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Pad thai
  6. Pad Thai

Pad Thai

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-02-2015

Ingrediënten 2 personen


Voor de saus:
5 eetlepels tamarinde water of pasta
3 eetlepels vissaus
4 eetlepels Thaise palmsuiker of bruine suiker
Thaise gedroogde chili pepertjes of poeder, naar smaak

150-200 gram platte rijstnoodles
150 gram Garnalen of Kipfilet in fijne reepjes gesneden
2 eieren, losgeklopt
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 sjalot, fijngesneden
2 bosuitjes, fijngesneden
Flinke hand taugé
Handje Chinese bieslook, fijngesneden
Olie om te roerbakken

Om erbij te serveren:
Ongezouten geroosterde pinda's, fijngehakt
Limoenpartjes
Thaise chili pepertjes, fijngehakt



Pad Thai
Pad Thai
Pad Thai
Pad Thai
Pad Thai
Pad Thai

In Thailand kun je op iedere hoek van de straat heerlijke Pad Thai eten. Nu ook thuis!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereid de rijstnoedels volgens de verpakking, zorg dat de noedels al dente zijn.
Laat ze uitlekken en spoel goed af onder een lopende koude kraan.
Verhit in een steelpan de vissaus, tamarinde en suiker boven een zacht vuurtje. Proef en voeg eventueel toe als het niet zout, zoet of zuur genoeg is. Doe er dan beetje bij beetje de chili bij, net zolang tot je het pittig genoeg vindt.
Verhit de helft van de olie in een wok en bak hierin de garnalen gaar, neem ze daarna uit de pan en houd ze warm (afgedekt onder aluminiumfolie).

Verhit de rest van de olie en fruit hierin de knoflook en de sjalot al roerend goudbruin.
Doe de uitgelekte noedels in de wok, voeg er 5 el van je saus bij en roerbak op hoog tempo continue gedurende een minuut.
Doe nu de garnalen in de wok.
Schuif het naar een kant van je wok en gebruik de vrijgekomen ruimte om je ei in te bakken. Giet het ei in je wok. Laat het even stollen en roer het ei flink door elkaar. Meng het ei en noedels goed door elkaar.

Voeg de taugé, Chinese bieslook en bosuitjes toe. Wok op hoog tempo nog een halve minuut, giet er eventueel nog een beetje saus bij als je Pad Thai een beetje bleekjes ziet en serveer!
Serveer op een bord, met de pinda's eroverheen gestrooid, leg er een paar limoenpartjes en fijngehakte chilipepertjes naast.

Bron

Thaise streetfood traditie



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shell_seeker
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top