1. Home
  2. Recepten
  3. Iraanse keuken
  4. Salad Shirazi - Perzische salade

Salad Shirazi - Perzische salade

Door: persianfood

  • Iraans, Salade
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 24-02-2015

Ingrediënten 2 personen


- 3 tomaten
- 3 komkommers
- 1 kleine ui
- 1/4 bosje munt (blaadjes)
- 2 citroenen
- 2 eetlepels olijfolie
- zout
- 70 ml verjus: Verjus smaakt wat scherper dan azijn. Het recept is erg makkelijk te vinden op internet. Als vervanging kan ook eventueel een azijn worden gebruikt.


Salad Shirazi - Perzische salade
Salad Shirazi - Perzische salade

Dit is een klassieke Perzische salade die de Perzen vaak gebruiken als bijgerecht. Het is heel simpel en het kost weinig tijd om het te maken. De smaak is heel fris en uniek. Bovendien is het caloriegehalte van deze salade erg laag.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereidingen:

1. Hak de tomaten, komkommers en ui in kleine vierkante blokjes
2. Hak de verse munt in kleine stukjes

Bereidingswijze:

1. Voeg de in blokjes gehakte komkommers,tomaten en ui bij elkaar in een grote schaal.
2. Pers het sap van de twee citroenen in de schaal.
3. Voeg zout toe naar smaak.
4. Voeg de verjus of azijn toe.
5. Voeg de olijfolie toe.
6. Goed door blijven roeren tot alle smaken goed gemixt zijn.
7. Laat de salade minstens een half uur in de koelkast staan voordat u hem aan tafel opdient.

Bron

Familierecept



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van persianfood
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top