1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Stamppot van bataat

Stamppot van bataat

  • Europees, Vegetarisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-02-2015

Ingrediënten 4 personen


2 kg bataat (zoete aardappel)
8 lente-uitjes
4 rode uien
2 rode chilipepers (in heel kleine stukjes)
300 gr spinazie
2 teentjes look
200 ml sojaroom
2 tl agavesiroop
3 el balsamico azijn
60 gr sojamargarine
200 gr cashewnoot
1 tl komijn
0.5 tl kaneel
peper
zout


Stamppot van bataat
Stamppot van bataat

Prachtig en lekker recept !

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.
Warm de over voor op 180°C
2.
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken van ongeveer 3 cm.
Kook ze in licht gezouten water 20 minuten gaar.
3.
Pureer ze met een stamper, voeg de sojaroom, de margarine, chilipeper, en kruiden toe.
Kruid af naar smaak met peper en zout. Schep daarna de (gewassen) spinazie en de lente-uitjes onder de puree.
4.
Schil de ui en snijd hem in dunne ringetjes. Snipper de knoflook.
5.
Verhit wat olie in een pan en fruit daarin de ui en de knoflook. Voeg de agavesiroop toe en verhit deze 1 minuut mee.
Giet de balsamico erbij en laat pruttelen tot de azijn verdampt is.
6.
Rooster de cashewnoten in een droge pan. Schep de puree in een ovenschaal (of 2 aparte),
strooi er de cashewnoten over en schep wat van het uimengsel over de puree.
7.
Verwarm de stamppot in de oven op 180 °C gedurende zo'n 15 minuten.

Serveertip

Eet smakelijk.

Bron

Met dank aan evavzw.be



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willeke-s


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van willeke-s
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top