1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Hachee
  6. Ouderwets lekkere Hachee

Ouderwets lekkere Hachee

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-02-2015

Ingrediënten 2 personen


1 pond Hacheevlees, ik neem meestal dikke rib en laat dit door de slager in blokjes snijden
6 grote uien
2 laurierblaadjes
5 kruidnageltjes
250 gr. BlueBand margarine
zout
peper
nootmuskaat
1 schepje suiker
scheutje azijn


Verder heb je nodig


Braadpan en koekenpan


Ouderwets lekkere Hachee
Ouderwets lekkere Hachee

Iedereen die dit gerecht bij mij eet vind het overheerlijk en willen daarna allemaal het recept. Ik heb dit recept van mijn moeder gekregen maar van wie zij het heeft weet ik niet, misschien weer van haar moeder

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat in de braadpan de margarine smelten, bak hier in het vlees bruin.
Bak de uien in de koekenpan, in een stukje margarine van het hierboven genoemde margarine, glazig tot lichtbruin.
Doe de uien daarna bij het vlees met een beetje zout, peper, nootmuskaat, de kruidnageltjes en de laurierblaadjes.
Het schepje suiker en scheutje azijn erbij, hierdoor wordt het vlees lekker mals en wat water tot dat het net onder staat.
Breng het aan de kook.
Daarna het gas laag, de deksel schuin op de pan en af en toe roeren om eventueel aanzet te voorkomen.
Ik laat het meestal tussen de 1 en 2 uur op staan, afhankelijk hoe mals het vlees is

Uiteraard na een tijdje een stukje vlees proeven of dit gaar is

Eet smakelijk!

Serveertip

Lekker bij gekookte aardappelen (wij eten altijd eigenheimers) en eventueel een beetje rode kool



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Brigitta235


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Brigitta235
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top