Aziatische honing gehaktkoekjes met lenteuitjes en een pittige saus

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-02-2015
  • Aziatische honing gehaktkoekjes met lenteuitjes en een pittige saus

    Aziatische honing gehaktkoekjes met lenteuitjes en een pittige saus

    Aziatische honing gehaktkoekjes met lenteuitjes en een pittige saus

  • Aziatische honing gehaktkoekjes met lenteuitjes en een pittige saus

    Aziatische honing gehaktkoekjes met lenteuitjes en een pittige saus

    Aziatische honing gehaktkoekjes met lenteuitjes en een pittige saus

Deze super lekkere gehaktkoekjes met een bijzondere vulling met o.a. honing, vissaus en lenteuitjes heb ik gemaakt als uitbreiding bij een rijsttafel.
Een dergelijk recept kwam ik tegen op internet. Heb er echter helemaal een eigen draai aangegeven. Wat andere en extra ingrediënten toegevoegd.
De saus is helemaal naar eigen smaak gemaakt.
We vonden de gehaktkoekjes met de saus super lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de gehaktkoekjes:

500 gram rundergehakt
1 eetlepel vloeibare honing
1 eetlepel vissaus (Thaisse)
4 dunne lente-uitjes in hele smalle ringetjes gesneden
1 theelepel zout
1 theelepel suiker
1 los geklopt ei
2 eetlepels paneermeel
1 flinke theelepel sambal oelek (meer of minder naar smaak)

1 eetlepel zonnebloemolie + 2 theelepels sesamolie om te bakken

Voor de pittige saus:

3 eetlepels (bruine) suiker
4 eetlepels vissaus
1 theelepel citroensap
4 eetlepels tomatenketchup
2 eetlepels zoete chilisaus
1 theelepel sambal oelek
zout, peper naar smaak

lenteuitjes om te garneren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kom om het gehakt aan te maken
grote koekenpan

Bereidingswijze

Alle ingrediënten voor de gehaktkoekjes door elkaar mengen.
Hiervan kleine platte koekjes vormen.
Beide oliesoorten verhitten in de koekenpan.
Hierin de gehaktkoekjes om en om bruin en gaar bakken.

Saus:
Suiker met vissaus onder voortdurend roeren aan de kook brengen.
Tomatenketchup, chilisaus en sambal oelek toevoegen.
Op smaak maken met peper en zout.
Eventueel naar smaak nog wat suiker toevoegen.

Serveertip

Heel lekker met rijst en komkommersalade.
Maar ook heerlijk als borrelhapje !!

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 29-11-2019

Altijd leuk om te horen dat een gerecht goed heeft gesmaakt. Dank je wel bralinjo voor je uitgebreide reactie. Groetjes, Petra

bralinjo avatar
bralinjo 28-11-2019

Vandaag de gehaktkoekjes gemaakt. We vonden ze erg lekker! In plaats van lente-uitjes heb ik er een ragfijn gesnippert gewoon uitje in gedaan omdat ik zelf niet zo dol ben op lente-ui. De saus was wel bijzonder van smaak maar ook echt lekker. We aten de koekjes met rijst en gewokte spitskool met kokosmelk. Bij de borrel zullen de koekjes ook heerlijk smaken!

pwiggers avatar
pwiggers 07-03-2015

Hoi Petra, Heb gisteren je Aziatische gehaktkoekjes gegeten, heerlijk voor herhaling vatbaar, heb alleen de saus die jij voor 4 personen maakt, heb ik voor met z′n tweeen erbij gedaan en nog sesamolie erdoor heerlijk. De gehaktkoekjes wel voor twee. Alles schoon op. Lv groet en fijn weekend hier nog geen zon. Joke

pwiggers avatar
pwiggers 07-03-2015

privé-melding van jocucina: Hoi Petra, Heb gisteren je Aziatische gehaktkoekjes gegeten, heerlijk voor herhaling vatbaar, heb alleen de saus die jij voor 4 personen maakt, heb ik voor met z′n tweeen erbij gedaan en nog sesamolie erdoor heerlijk. De gehaktkoekjes wel voor twee. Alles schoon op. Lv groet en fijn weekend hier nog geen zon. Joke

judith59 avatar
judith59 02-03-2015

lekker en zeker bij de borrel Groetjes judith

jocucina avatar
jocucina 26-02-2015

Lijkt mij weer heerlijk, staat op mijn lijstje om te maken. Lv groet Joke

hermien_kg avatar
hermien_kg 23-02-2015

Een leuke variatie op de borrelbal. Ik heb het recept in mijn kookboek Borrelhapjes gezet. En binnenkort zijn ze aan de beurt. Groetjes, Hermien

Lammy1954 avatar
Lammy1954 23-02-2015

Lekker Petra, ik neem het recept graag mee. Groetjes Lammy

Cecileg avatar
Cecileg 23-02-2015

Lekker Petra, ga ik binnenkort maken. Je hoort ervan. Lieve groet Cecile

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten