1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Griekse keuken
  5. Dadel walnootbaklava

Dadel walnootbaklava

Door: lady_starstruck

  • Grieks, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-02-2015

Ingrediënten 4 personen


Sap van een halve citroen
sap en geraspte schil van 1 sinaasappel
225 gr dadels zonder pit, in stukjes
10 gr walnoten, gehakt
1/2 tl kaneelpoeder
75 gr boter, gesmolten
12 vellen filodeeg, op maat gesneden voor een bakblik
1 tl. sesamzaad
150 gr. vloeibare honing


Verder heb je nodig



Bakblik en oven

Dadel walnootbaklava
Dadel walnootbaklava

Erg lekker

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook het sinaasappelsap met de dadels 4-5 minuten tot de dadels het vocht bijna helemaal hebben opgenomen. Roer de sinaasappelschil, walnoten en het kaneelpoeder erdoor.Vet een bakblik in met boter. Leg 1 vel filodeeg in het bakblik en bestrijk het met boter. Houd de rest van het deeg afgedekt. Herhaal dit tot je acht lagen hebt. Verdeel de helft van het dadelmengsel over het deeg en dek het af met 2 vellen beboterd deeg. Verdeel hierover de rest van de vulling en eindig met 2 vellen beboterd deeg. Duw de randen naar binnen, snijd een ruitpatroon op de bovenkant en strooi er sesamzaad over. Bak de baklava in ong. 30 minuten goudbruin. Zet de oven vervolgens op 150 garden en bak de baklava nog 30-40 minuten. Laat 2 dl. water met de honing en het citroensap tot de helft inkoken. Laat dit vervolgens 20 minuten afkoelen. Schenk het over de baklava en laat het gebak 1 uur afkoelen voordat je het aansnijdt.

Bron

Uit een boek



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lady_starstruck
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top