1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Sloppy Joe

Sloppy Joe

  • Amerikaans, Brood
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 21-02-2015

Ingrediënten 4 personen


4 witte bollen
500 gram rundergehakt
1 teentje knoflook
1 ui
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel chilipoeder
1 blik tomatenblokjes
1 eetlepen tomatenpuree
peper en zout



Sloppy Joe
Sloppy Joe
Sloppy Joe
Sloppy Joe

Ik garandeer je: het is een kliederboel om de Sloppy Joe te eten, maar neem van mij aan dat het wel erg lekker is

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en de knoflook kort aan.

2. Voeg vervolgens het gehakt aan de ui en knoflook toe en bak het rul tot het gaar is. Breng op smaak met peper en zout.

3. Doe de tomatenblokjes en de tomatenpuree bij het gehakt en roer kort door. Breng op smaak met het paprikapoeder en de chilipoeder. Draai het vuur lager en laat de saus zachtjes pruttelen, net zo lang tot al het vocht is verdampt. Dit duurt een minuut of twintig.

4. Proef de saus en beslis voor jezelf of het nog extra kruiden of wellicht een beetje extra zout nodig heeft.

5. Snijd de witte bollen open en schep het gehaktmengsel op de broodjes. Top desgewenst af met een beetje kaas. (hoort eigenlijk niet)

Serveertip

Ik vond de kaas een fijne toevoeging aan het broodje, ook al hoort het officieel niet. Serveer het broodje met een frisse salade en je hebt een heerlijk broodje als avondeten.

Bron

Foody



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top