Gepofte zoete aardappel met brie

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Gepofte zoete aardappel met brie

    Gepofte zoete aardappel met brie

    Gepofte zoete aardappel met brie

Met een aardappel kun je veel meer doen dan alleen prakken, bakken of koken. Vul hem eens met brie en pof in de oven. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 el olijfolie
4 grote zoete aardappels
30 g boter
230 g rijpe brie
4 lente-uitjes, in dunne ringen
handvol bieslook, fijn gehakt
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 432,85 kcal
Koolhydraten 30,43 g
Eiwitten 12,19 g
Vetten 28,16 g

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Wrijf olie over de aardappels, prik ze in met een vork en leg op een bakplaat. Bestrooi met zout en peper — bak in 45 min. gaar.

2 Snijd ze open, roer het kruim om met de boter en leg er brie op. Zet nog 5 min. in de oven. Bestrooi met lente-ui en bieslook.

Bron

Jamie magazine

Serveertip

Serveer bij een simpele groene salade.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Joyce1956 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten