Gepofte zoete aardappel met brie

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 21-02-2015
  • Gepofte zoete aardappel met brie

    Gepofte zoete aardappel met brie

    Gepofte zoete aardappel met brie

Met een aardappel kun je veel meer doen dan alleen prakken, bakken of koken. Vul hem eens met brie en pof in de oven. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 el olijfolie
4 grote zoete aardappels
30 g boter
230 g rijpe brie
4 lente-uitjes, in dunne ringen
handvol bieslook, fijn gehakt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Wrijf olie over de aardappels, prik ze in met een vork en leg op een bakplaat. Bestrooi met zout en peper — bak in 45 min. gaar.

2 Snijd ze open, roer het kruim om met de boter en leg er brie op. Zet nog 5 min. in de oven. Bestrooi met lente-ui en bieslook.

Bron

Jamie magazine

Serveertip

Serveer bij een simpele groene salade.

Laatste reacties

hermien_kg avatar
hermien_kg 21-02-2015

Ik heb nog nooit zoete aardappels gegeten, maar dit gerecht ziet er zo smakelijk uit, dat ik het gauw eens wil proberen. Groetjes, Hermien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten