Gepofte zoete aardappel met brie
- Nederlands, Bijgerecht
- 30-60 min.
Met een aardappel kun je veel meer doen dan alleen prakken, bakken of koken. Vul hem eens met brie en pof in de oven.
Ingrediënten 4 personen
1 el olijfolie4 grote zoete aardappels
30 g boter
230 g rijpe brie
4 lente-uitjes, in dunne ringen
handvol bieslook, fijn gehakt
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 432,85 kcal |
Koolhydraten | 30,43 g |
Eiwitten | 12,19 g |
Vetten | 28,16 g |
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 200 °C. Wrijf olie over de aardappels, prik ze in met een vork en leg op een bakplaat. Bestrooi met zout en peper — bak in 45 min. gaar.
2 Snijd ze open, roer het kruim om met de boter en leg er brie op. Zet nog 5 min. in de oven. Bestrooi met lente-ui en bieslook.
Bron
Jamie magazine
Serveertip
Serveer bij een simpele groene salade.