Surinaams broodje hete kip met zuur
- Surinaams, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
Net zoals bij de toko!
Ingrediënten 2 personen
Voor 2 broodjes per persoon:- 4 broodjes naar keuze (bijv. schnitt broodjes van AH)
- 300 gram kip
- Sjalotje
- Teentje knoflook
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels ketchup
- 1 eetlepel Surinaamse Masala
- 1 theelepel sambal badjak
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 2 zoetzure augurken
- 1 eetlepel zonnebloem olie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 457,53 kcal |
Koolhydraten | 45,27 g |
Eiwitten | 44,38 g |
Vetten | 9,53 g |
Bereidingswijze
Was de kipfilets, zet een pan water op en kook de kipfilets hier in voor 20 minuten.
Terwijl de kipfilets koken kan het sjalotje en het teentje knoflook gesnipperd worden.
Na de 20 minuten haal je de kipfilets uit het water en trek je de kipfilets uit elkaar met twee vorken, dit zodat er kleine stukjes ontstaan. Fruit hierna het sjalotje in wat zonnebloem olie en voeg na 2 minuten het teentje knoflook toe. Hierna kan de eetlepel Masala toegevoegd worden en verwarm je dit verder totdat het gaat geuren, voeg dan de ketchup, ketjap, suiker, sambal en evt een scheutje water toe, meng dit goed. Tot slot kan de kip toegevoegd worden en verwarm het geheel even goed door.
Snij de broodjes open, beleg met kip, wat augurk en maak af met wat sriracha saus naar smaak.
Eet smakelijk!