Dropjojo's
- Nederlands, Tussendoortje
- > 120 min.
Zelf dropjojo's maken. Een recept uit Atelier Confiserie.
Ingrediënten 1 recipe.people
plantaardige olie om in te vetten200 ml water
4 el gelatinepoeder
40 g maïzena
250 g kristalsuiker
150 ml golden syrup
150 g gezoete, gecondenseerde melk
85 g melasse (natuurwinkel, toko)
120 g boter
1 snufje zout
3-4 el zwarte
voedingskleurstof
2 tl natuurlijk droparoma (kookwinkel, online)
Bereidingswijze
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 55 minuten
Rusttijd: 1 uur 35 minuten
Vet twee grote bakplaten licht in met plantaardige olie.
Doe het water in een kom en strooi er het gelatinepoeder in. Laat 5 minuten staan, voeg de maïzena toe en roer voorzichtig door.
Verwarm in een pan met dikke bodem de suiker, de golden syrup, de gezoete, gecondenseerde melk, de melasse, de boter en het zout op een laag vuur. Roer totdat de suiker is opgelost. Voeg het gelatinemengsel toe en roer het geheel glad.
Breng het mengsel aan de kook en zet een suikerthermometer in de pan. Laat ongeveer 45 minuten
koken totdat het mengsel een temperatuur van 121 °C heeft bereikt.
Voeg terwijl het mengsel kookt de zwarte kleurstof toe. Blijf kleurstof toevoegen totdat het mengsel de gewenste kleur heeft.
Neem de pan van het vuur en voeg het droparoma toe. Verdeel het mengsel met een spatel gelijkmatig over de bakplaten en laat de drop ongeveer 30 minuten opstijven.
Leg de dropplakken op een snijplank en snijd ze in lange repen van 5 mm breed. Rol de repen spiraalsgewijs op en leg ze op een vel bakpapier. Laat ze ongeveer 1 uur afkoelen. Bewaar de jojo's maximaal 1 week in een luchtdicht afsluitbare trommel of doos op een koele, vochtvrije plaats.
Bron
Atelier Confiserie, Yasmin Othman, ISBN 9789461431141, € 19,95