Groentensoep

  • Nederlands, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 18-02-2015
  • Groentensoep

    Groentensoep

    Groentensoep

  • Groentensoep

    Groentensoep

    Groentensoep

  • Groentensoep

    Groentensoep

    Groentensoep

  • Groentensoep

    Groentensoep

    Groentensoep

Lekker met brood erbij

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- Groenten: een pan vol! Kies waar je van houdt. Essentieel is: wortel, knolselderij, ui en prei. Ik heb er ook nog broccoli, bloemkool en bleekselderij bij gedaan.
- 400 gram gehakt
-75 gram mihoen
- 2 groenten- of kippenbouillonblokjes
- verse peterselie
- 2 blaadjes laurier
- 2 eetlepels paprikapoeder
- Eventueel verse (zachte) tijm
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Snijd de ui, wortel en prei fijn. Verwarm een scheutje olie in een grote pan en fruit deze groentjes even aan.
- Doe de rest van de groenten erbij, vul de pan vervolgens met gekookt water en voeg de laurier, de peterselie, eventueel de tijm en de bouillonblokjes toe. Laat dit geheel een half uurtje pruttelen.
- Doe ondertussen wat peper, zout en paprikapoeder bij het gehakt, meng goed door elkaar en draai kleine balletjes. Als je klaar bent met draaien, voeg je de balletjes toe aan de soep.
- Nu komt een klein geheimpje: na ongeveer 45 minuten is je soep klaar. Wat ik heb gedaan is het gas van de soep uitgedraaid en hem een halve dag laten staan. s Avonds weer even het vuur aan om de soep op te warmen en dan heb je een heel goede, volle, smaak aan je soep.

Bron

Http://chickslovefood.com/home-made-groentensoep/

Serveertip

Bewaar de groentensoep bijv. in Lock&Lock bakjes! Water en luchtdicht!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten