Bananen brood

  • Nederlands, Tussendoortje
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 18-02-2015
  • Bananen brood

    Bananen brood

    Bananen brood

  • Bananen brood

    Bananen brood

    Bananen brood

Een lekker recept voor bananenbrood en redelijk eenvoudig te maken

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
- 250 gram bloem
- een half zakje bakpoeder
- een snufje zout
- 115 gram roomboter
- 125 gram bruine suiker
- een afgestreken eetlepel vanillesuiker
- twee losgeklopte eieren
- 5 rijpe bananen
- 3 handjes pecannoten, in stukjes gehakt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- Mixer
- Cake blik
- Oven

Bereidingswijze

- Verwarm de oven voor op 170 graden.
- Zeef de bloem en meng met het bakpoeder en zout in een grote kom.
- Meng de boter, de bruine suiker en de vanillesuiker in een andere kom tot een glad beslag.
- Roer de twee geklutste eieren erdoor tot ze helemaal opgenomen zijn.
- Prak de bananen met een vork tot een fijne pulp.
- Voeg nu de bananenprak en de pecannoten bij het boter-suiker-ei-mengsel totdat alles goed gemengd is.
- Giet het bananenmengsel bij het bloemmengsel en roer goed door elkaar tot een beslag.
- Giet het mengsel in een ingevette cakevorm of ingevet broodbakblik.
De oven in!
- Bak 60 minuten in een voorverwarmde oven. Als je een satéprikker in het brood steekt die er schoon weer uitkomt, dan is het brood klaar.
- Laat eerst vijf minuten afkoelen in de oven, door de oven uit te zetten en de deur op een kier te zetten.
- Laat daarna tien minuten afkoelen uit de oven en haal het brood dan uit de vorm en laat hem op een rooster verder afkoelen, zodat de onderkant niet zompig wordt.

Serveertip

Goed te bewaren in de vriezer in plakjes!
Of in Lock&Lock vershoudbakjes in de koelkast, blijft lekker lang vers!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten