Gegratineerde spruitjes met ham kaas rijst en kruidenroomkaas

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Gegratineerde spruitjes met ham kaas rijst en kruidenroomkaas

    Gegratineerde spruitjes met ham kaas rijst en kruidenroomkaas

    Gegratineerde spruitjes met ham kaas rijst en kruidenroomkaas

  • Gegratineerde spruitjes met ham kaas rijst en kruidenroomkaas

    Gegratineerde spruitjes met ham kaas rijst en kruidenroomkaas

    Gegratineerde spruitjes met ham kaas rijst en kruidenroomkaas

Heerlijk gerecht. Eenvoudig te maken. Pure ingrediënten.
Ik hou erg van variatie. Niet alles steeds op dezelfde manier klaarmaken, maar iedere keer weer een verrassing.
Ook laat ik veel afhangen van wat er nog in mijn koelkast ligt.
Nu had ik nog een dikke plak ham (was eigenlijk voor iets anders bedoeld), kaas en rijst zijn er altijd, maar ook nog een restant kruidenroomkaas.
Daaruit kwam deze hele lekkere ovenschotel tevoorschijn.
Het was smullen!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
400 gram kleine spruitjes
125 gram basmati rijst
200 gram ham (dikke plak in blokjes gesneden)
100 gram kleine blokjes belegen kaas
plm. 75 gram kruidenroomkaas
scheutje room of melk of bouillon
peper, zout,
nootmuskaat
plm.50 gram geraspte kaas
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 835,56 kcal
Koolhydraten 62,32 g
Eiwitten 54,24 g
Vetten 38,63 g
Benodigdheden
Ovenschaal
pan om de spruitjes te koken
pan om de rijst te koken

Bereidingswijze

Maak de spruitjes schoon.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de spruitjes in een paar minuten knapperig (beetgaar) in water met zout.
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijziging op het pak.
Roer spruitjes, rijst, hamblokjes, kaasblokjes door elkaar.
Roer de roomkaas los met wat melk, room of bouillon.
Roer dit ook door de rijst.
Maak alles op smaak met peper, zout, nootmuskaat en misschien een kleinscheutje maggi-aroma.
Doe de spruitjes met alle verdere ingrediënten in de ovenschaal.
Verdeel de geraspte kaas erover.
Zet de schaal plm. 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten.

Serveertip

Je kunt de schotel heelgoed voorbereiden om later in de oven te zetten.
Dan moet de schotel wel wat langer in de oven. Ga uit van plm. 30 minuten.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten