Gegrilde entrecote met gepofte paprika en beignet van zoete aardappel

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-02-2015
  • Gegrilde entrecote met gepofte paprika en beignet van zoete aardappel

    Gegrilde entrecote met gepofte paprika en beignet van zoete aardappel

    Gegrilde entrecote met gepofte paprika en beignet van zoete aardappel

  • Gegrilde entrecote met gepofte paprika en beignet van zoete aardappel

    Gegrilde entrecote met gepofte paprika en beignet van zoete aardappel

    Gegrilde entrecote met gepofte paprika en beignet van zoete aardappel

Pof de paprika's voor dit gerecht tegelijkertijd met de zoete aardappel. Op het laatste moment hoeft u deze enkel nog maar op te warmen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g zoete aardappels
1 bol verse knoflook
4 takjes tijm
2 gele paprika's
4 stronkjes witlof
1 citroen
65 g bloem
½ el bakpoeder
25 g (ca. ½) ei
8 plakjes gerookt spek
200 g vetspek (niervet)
8 takjes peterselie
2 entrecotes à 250 g
zonnebloemolie, om in te frituren
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1130,19 kcal
Koolhydraten 43,67 g
Eiwitten 51,35 g
Vetten 81,18 g
Benodigdheden
Cast Iron Grid
Half Moon Raised Grid
Cast Iron Griddle Half Moon
The Pit Mitt BBQ Glove
Instant Read Digital Thermometer

Bereidingswijze

1. Verwarm de Big Green Egg, met de Cast Iron Grid, tot 180 °C. Was de zoete aardappels en wikkel ze met de knoflook en tijm in een groot stuk aluminiumfolie. Leg het pakket, samen met de paprika's, op het rooster van de EGG en sluit de deksel. Draai de paprika's om de paar minuten een kwartslag. Neem ze uit de EGG als het vel rondom is zwartgeblakerd en begint los te laten. Laat afkoelen. Pof de zoete aardappels en de knoflook in totaal ca. 1,5 uur tot de aardappels gaar zijn. Neem het pakket van de EGG en laat afkoelen.
2. Maak intussen de witlof schoon en breng een pan met ruim water op het fornuis aan de kook. Pers de citroen uit en voeg met zout naar smaak aan het kookwater toe. Kook de witlof in enkele minuten beetgaar en giet af. Laat droogstomen op een schone theedoek.
3. Verwijder het vel, de steel en zaadlijsten van de paprika's voorzichtig. Zorg ervoor dat de paprika's mooi heel blijven om ze later makkelijk op te warmen op de EGG. Verwijder de schil van de zoete aardappels en wrijf het vruchtvlees door een bolzeef. Weeg 125 gram puree af en meng hier de bloem, het bakpoeder en het ei door. Breng op smaak met peper en zout. Snijd de stronkjes witlof in de lengte doormidden en wikkel in een plakje gerookt spek.
4. Snijd het vetspek in blokjes. Verwarm een pan op het fornuis en bak het vetspek op laag vuur in ca. 20 minuten krokant. Pel intussen 4 teentjes van de gepofte knoflook en hak fijn. Snijd de helft van de peterselie fijn. Schep de knoflook door de krokant gebakken spekkaantjes en breng op smaak met peper en zout.
5. Bestrooi de entrecotes met peper en zout naar smaak. Leg ze op het rooster en gril 2 minuten aan beide kanten. Sluit tussendoor de deksel van de EGG. Neem het vlees van het rooster en laat rusten. De juiste mate van garing volgt later.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten