Borrelhapje hartige flensjes met kruidenroomkaas zalm en rucola
- Nederlands, Borrelhapje
- 20-30 min.
Voor de borrel voor onze buren in verband met mijn verjaardag wilde ik weer eens iets anders.
Onze buurvrouw is dol op gerookte zalm, dus dat moest het o.a. worden.
Ik heb al meer borrelhapjes met flensjes of omeletjes op mijn pagina staan, maar deze heb ik nog niet eerder gemaakt.
Het hapje viel erg in de smaak. Ze waren in en mum van tijd opgegeten.
Ingrediënten 8 personen
Beslag:plm. 80 gram zelfrijzend bakmeel
mespunt zout
2 eieren
melk
boter om te bakken
Vulling:
plm. 100 gram kruidenroomkaas (bijvoorbeeld paturain, boursin, philadelphia o.i.) -
plm. 8 plakken gerookte zalm -
plm. 50 gram rucola (gewassen)
Benodigdheden
Koekenpankom
mixer of garde
plastic folie
cocktailprikkers
Bereidingswijze
Maak een niet te dik pannenkoekenbeslag van de ingrediënten genoemd onder "beslag".
Smelt wat boter in de koekenpan.
Bak van het beslag 3 grote dunne pannenkoeken (liever genoemd flensjes).
Laat de flensjes afkoelen.
Smeer elk flensje helemaal in met de kruidenroomkaas.
Verdeel hierover rucola (hoeveelheid naar eigen smaak).
Beleg de flensjes helemaal met plakken gerookte zalm.
Rol de flensjes op en pak ze in plastic folie.
Leg ze tot gebruik in de koelkast.
Haal de flensjes uit de folie.
Snij ze in mooie schuine stukken van plm. 2 cm. (de zijkanten worden niet gebruikt, die kun je tijdens het snijden lekker zelf opeten).