Borrelhapje hartige flensjes met kruidenroomkaas zalm en rucola

  • Nederlands, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-02-2015
  • Borrelhapje hartige flensjes met kruidenroomkaas zalm en rucola

    Borrelhapje hartige flensjes met kruidenroomkaas zalm en rucola

    Borrelhapje hartige flensjes met kruidenroomkaas zalm en rucola

Voor de borrel voor onze buren in verband met mijn verjaardag wilde ik weer eens iets anders.
Onze buurvrouw is dol op gerookte zalm, dus dat moest het o.a. worden.
Ik heb al meer borrelhapjes met flensjes of omeletjes op mijn pagina staan, maar deze heb ik nog niet eerder gemaakt.
Het hapje viel erg in de smaak. Ze waren in en mum van tijd opgegeten.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Beslag:

plm. 80 gram zelfrijzend bakmeel
mespunt zout
2 eieren
melk
boter om te bakken

Vulling:

plm. 100 gram kruidenroomkaas (bijvoorbeeld paturain, boursin, philadelphia o.i.) -
plm. 8 plakken gerookte zalm -
plm. 50 gram rucola (gewassen)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan
kom
mixer of garde
plastic folie
cocktailprikkers

Bereidingswijze

Maak een niet te dik pannenkoekenbeslag van de ingrediënten genoemd onder "beslag".
Smelt wat boter in de koekenpan.
Bak van het beslag 3 grote dunne pannenkoeken (liever genoemd flensjes).
Laat de flensjes afkoelen.

Smeer elk flensje helemaal in met de kruidenroomkaas.
Verdeel hierover rucola (hoeveelheid naar eigen smaak).
Beleg de flensjes helemaal met plakken gerookte zalm.
Rol de flensjes op en pak ze in plastic folie.
Leg ze tot gebruik in de koelkast.

Haal de flensjes uit de folie.
Snij ze in mooie schuine stukken van plm. 2 cm. (de zijkanten worden niet gebruikt, die kun je tijdens het snijden lekker zelf opeten).

Laatste reacties

ArualB avatar
ArualB 17-02-2015

Heb hem meegenomen. Meestal zie ik ze met tortillas maar met flensjes lijken ze me lekkerder. Bedankt voor het delen.

hermien_kg avatar
hermien_kg 16-02-2015

Een leuk borrelhapje en handig dat je het van tevoren klaar kunt maken. Ik heb het in mijn kookboek gezet dan heb ik het bij de hand als ik het wil maken. Groetjes en al vast een fijne verjaardag, Hermien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten