Kalkoenrollade met o.a. geroosterde pompoen en geitenkaas
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
In Smult 6 gingen drie thuisbakkers de strijd aan om de lekkerset rollade te maken. De jury koos unaniem voor het heerlijke recept van deelneemster Ellen. Hieronder is haar winnende recept te vinden!
Ingrediënten 5 personen
450 g pompoen, in stukjes3 el olijfolie
zeezout, versgemalen zwarte peper
4 teentjes knoflook
100 g pompoenpitten
4 takjes tijm
3 tl kerriepoeder
100 ml groentebouillon (van tablet)
600 g kalkoenfilet aan een stuk
200 g salami
150 g zachte geitenkaas
200 g gerookt vetspek in dunne lapjes
Benodigdheden
aluminiumfoliehuishoudfolie
blender of keukenmachine
keukentouw
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg stukjes pompoen op een bakplaat.
Besprenkel met olijfolie en bestrooi
zeezout en peper. Snijd de kopjes van
knoflook, leg teentjes op een stukje
aluminiumfolie, besprenkel met olijfolie,
vouw dicht en leg bij pompoen op de
bakplaat. Rooster groenten circa 30
minuten in de oven
2. Rooster pompoenpitten in een droge
koekenpan lichtbruin.
3. Schep stukjes geroosterde pompoen in
blender of keukenmachine, knijp knoflooktenen
erboven uit. Voeg tijm, kerriepoeder
toe. Pureer tot grof mengsel, voeg bouillon
toe en meng goed door elkaar.
4. Verlaag oventemperatuur tot 100 °C. Leg
vlees op een vel huishoudfolie, bestrooi
met zout en peper. Verdeel plakjes salami
over vlees, schep pompoenmengsel erop
en kruimel geitenkaas erover. Verdeel pompoenpitten
over geitenkaas. Rol vlees met
behulp van folie op.
5. Leg op een ander stuk huishoudfolie
plakjes vetspek. Leg rollade erop en rol
met behulp folie spek om rollade. Verwijder
folie en knoop touwtje rond de rollade
zodat het spek op zijn plaats blijft.
6. Verhit olijfolie in braadpan en braad
rollade rondom bruin. Leg rollade in een
ovenschaal of op de bakplaat en braad in
40-50 min. in het midden van de oven gaar.
7. Strooi er nog wat geroosterde pompoenpitten
over rollade en serveer
Bron
Smult 6