Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Amerikaanse Meatloaf

Amerikaanse Meatloaf

Door: CBM1966

  • Amerikaans, Buffet
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-02-2015

Ingrediënten 10 personen


500 gram magere rundergehakt
3 salieblaadjes fijn gesneden
4 salieblaadjes heel
1 rode paprika in kleine stukje
1 ui gesnipperd
100 ml tomaten ketchup
5 plakjes chedarkaas in kleine stukjes
1 ei
4 of 5 el paneermeel
150 gram boterhamspek


Verder heb je nodig


Ovenschaal, schaal om gehakt in te mengen, Snijplank, snijmes, vork om te prakken/mengen

Amerikaanse Meatloaf
Amerikaanse Meatloaf
Amerikaanse Meatloaf
Amerikaanse Meatloaf
Amerikaanse Meatloaf
Amerikaanse Meatloaf
Amerikaanse Meatloaf
Amerikaanse Meatloaf
Amerikaanse Meatloaf
Amerikaanse Meatloaf
Amerikaanse Meatloaf
Amerikaanse Meatloaf
Amerikaanse Meatloaf
Amerikaanse Meatloaf

Ik heb dit recept op internet gevonden maar heb het na een paar keer maken aangepast m.b.t. de ingredienten en de bereidingstijd

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Meng in een kom de gehakt met de paprika, ui, fijngesneden salie, ketchup, kaas, ei en paneermeel
Leg ongeveer 10 plakjes ontbijtspek spek op de bodem van de Ovenschaal en leg het gehakt er op in de vorm van een broodje
Vouw de plakjes ontbijtspek naar boven om de gehakt en bedek de bovenkant van het gehakt met de overige repen spek
Leg de 4 hele salieblaadjes er bovenop
Doe de Meatloaf 30 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden. Zet m vervolgens 10-15 minuten alleen onder de gril op hoogste stand 220-250 graden zodat het ontbijtspek bovenop ook krokant wordt..

Serveertip

In plaats van 100 ml ketchup kan je ook bv. 50 ml ketchup gebruiken en aanvullen tot 100 ml met HD saus of chilisaus

Bron

Http://hobby.blogo.nl/2013/06/19/recept-meatloaf-is-slank-en-lekker/



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van CBM1966
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top