Carrot cake met roomkaas-botercrème
- Nederlands, Banket
- 60-120 min.
Heel origineel is het niet meer, maar dat maakt het er niet minder lekkerder op: carrot cake met roomkaas-botercrème
Ingrediënten 10 recipe.people
Voor de cake360 gram bloem
250 gram wortel
225 gram zonnebloemolie
220 gram basterdsuiker
60 gram walnoten
40 gram rozijnen
3 bananen
3 eieren
2,5 eetlepel kaneel
1 eetlepel nootmuskaat
1/2 zakje bakpoeder (4 gram)
flinke snuf zout
Voor de crème
450 gram poedersuiker
200 gram roomkaas
150 gram boter
scheutje vanille-aroma
Benodigdheden
- keukenmachine- bakblik
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden
Prak in een grote kom de bananen fijn en roer daarna (met behulp van een keukenmachine) de basterdsuiker, zonnebloemolie en eieren er doorheen. Laat het beslag rustig doorroeren en rasp ondertussen de wortel fijn. Voeg handje-voor-handje de wortelrasp toe, zodat de wortel goed opgenomen wordt. Schep voorzichtig de bloem, het bakpoeder, de rozijnen, de walnoten, kaneel, nootmuskaat en een snuf zout door het beslag en roer tot het een glad geheel is.
Vet een grote springvorm in met boter en bedek de bodem met bakpapier. Giet hier nu het carrot cake-beslag in en zet het 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven. Haal na de baktijd de taart uit de springvorm en laat het afkoelen op een rooster.
Wacht minimaal een uur voordat je de roomkaas-botercrème gaat maken, want anders smelt het van je carrot cake af. Voor de creme roer je de poedersuiker, roomkaas, zachte boter en het vanille-aroma net zolang door elkaar totdat je een smeuige massa hebt.
Snijd nu de carrot cake horizontaal doormidden en besmeer het midden en de bovenkant met de crème. De taart eventueel versieren met wat walnoten en daarna kan die in zo'n 8 tot 12 stukken gesneden worden.
Eet smakelijk!
Bron
Http://www.dudesendonts.nl/carrot-cake-met-roomkaas-botercreme/