1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Paprikasoep met basilicumroom

Paprikasoep met basilicumroom

  • Nederlands, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-02-2015

Ingrediënten 4 personen


1 el (mediterrane) roerbakolie
2 sjalotten, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
2 rode paprika's, in stukjes
1 blik of zelfgemaakte tomatenroomsoep
1 dl water
versgemalen peper
1 dl slagroom
2 el basilicum, fijngehakt
4 toefjes basilicum
4 kaasstengels, gekocht of zelfgemaakt



Doet het prima als voorgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalotten met de knoflook en de paprika 3 minuten op halfhoog vuur
- Schep regelmatig om
- Voeg 1 dl water toe en laat het op een laag vuur 15 minuten koken
- Voeg de roomsoep toe en warm 5 minuten door
- Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine en schenk deze door een zeef terug in de pan
- Breng op smaak met peper
- Klop de slagroom stijf en spatel de basilicum erdoor
- Schep de soep in voorverwarmde soepkommen, schep er room op en garneer met een blaadje basilicum
- Serveer met de kaasstengels

Bron

C1000 Receptenoverzicht



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tdegroot2000


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tdegroot2000
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top