1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Paprikasoep met basilicumroom

Paprikasoep met basilicumroom

Door: tdegroot2000

  • Nederlands, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-02-2015

Ingrediënten 4 personen


1 el (mediterrane) roerbakolie
2 sjalotten, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
2 rode paprika's, in stukjes
1 blik of zelfgemaakte tomatenroomsoep
1 dl water
versgemalen peper
1 dl slagroom
2 el basilicum, fijngehakt
4 toefjes basilicum
4 kaasstengels, gekocht of zelfgemaakt



Doet het prima als voorgerecht

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Verhit de olie in een soeppan en fruit de sjalotten met de knoflook en de paprika 3 minuten op halfhoog vuur
- Schep regelmatig om
- Voeg 1 dl water toe en laat het op een laag vuur 15 minuten koken
- Voeg de roomsoep toe en warm 5 minuten door
- Pureer de soep met een staafmixer of in een Keukenmachine en schenk deze door een zeef terug in de pan
- Breng op smaak met peper
- Klop de slagroom stijf en spatel de basilicum erdoor
- Schep de soep in voorverwarmde soepkommen, schep er room op en garneer met een blaadje basilicum
- Serveer met de kaasstengels

Bron

C1000 Receptenoverzicht



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tdegroot2000
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top