
Weer wat anders dan gekookte aardappelen en aardappelpuree, iets heel lekkers!!!
2 e olijfolie
1 kleine rode ui, fijn
3 teentjes knoflook, fijn
aardappelpuree van 4 grote aardappelen
1 losgeklopt ei
4 e bloem
2 lente-uitjes fijn
2 e marjoraan, munt, peterselie, citroenmelisse, fijn
zwarte peper
75 g gerookte spek, fijn
100 g belegen kaas, geraspt
olie voor bakken
1. Fruit in olijfolie de ui en knoflook aan tot zacht en doen in een mengkom.
2. Meng overige ingrediënten met ui goed door tot een bindend mengsel. Voeg meer bloem bij als het te slap is.
3. Vorm er balletjes van. (dit doen je met natte handen)
4. Bestuif balletjes met bloem en druk ze plat met je hand. (zo 1 cm dik)
5. Bak aardappelkoekjes om en om tot door en door warm en goudbruin van kleur.
6. Laat koekjes uitlekken op keukenpapier.
7. Doen op serveerschaal en garneer met groen van lente-ui.
Internet
naus_marijke 20-02-2015
Hoi Deon, dit lijken mij heerlijke aardappelkoekjes! Bedankt voor het recept en groetjes, Marijke
estherbakermans 20-02-2015
ik bewaar hem deon dank je wel gr esther