Chocolade-bananenbrood.
- Internationaal, Brood
- 30-60 min.
Dit brood staat goed bij een paasontbijt.
Ingrediënten 1 recipe.people
2 bananen (grote, rijpe)1 el citroensap
75 g pure chocolade (fijngehakt)
90 ml maiskiemolie
75 ml rijststroop
175 ml sojamelk
1 tl appelciderazijn (maakt het langer houdbaar)
1 vanillestokje
75 g rietsuiker
75 g walnoot (grof gehakt)
225 g tarwemeel
1 zakje bakpoeder
1 mespunt zout
1 mespuntnootmuskaat
1 mespuntkaneel
Topping
1 banaan
1 clcitroensap
3 cl sojayoghurt
1 cl rijststroop
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 180°C.
Pureer in een kom de bananen met het citroensap, de olie, sojamelk, azijn, vanille en rijststroop.
Meng in een andere kom de bloem, chocolade, bakpoeder,
zout, kruiden, suiker en walnoten.
Vet een cakevorm in met olie en bestrooi met wat bloem.
Meng de droge ingrediënten met de natte.
Mix goed, maar let op dat je het niet te lang roert.
Werk snel.
Giet het beslag in de vorm en bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar.
Test het brood door er met een mes voorzichtig in te prikken.
Als het mes er schoon uitkomt is het brood gaar.
Laat hem afkoelen en stort hem op een schaal.
Mix voor de topping alle ingrediënten met een staafmixer.
Besmeer het afgekoelde bananenbrood met de topping.
Bron
Uit het kookboek Ecofabulous