Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

  • Spaans, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-02-2015
  • Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

    Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

    Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

  • Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

    Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

    Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

  • Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

    Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

    Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

  • Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

    Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

    Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

  • Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

    Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

    Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

  • Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

    Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

    Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

  • Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

    Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

    Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

  • Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

    Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

    Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

  • Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

    Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

    Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

  • Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

    Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

    Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

  • Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

    Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

    Pittige Spaanse tomaten paprikasoep

Een heerlijke verwarmende soep die zeker in de winter, maar eigenlijk in elk seizoen de hoognodige vitamines bevat door de vele verse groenten die erin zitten.
Maak een grote pan in een keer want de volgende dag is het minstens net zo lekker en het bespaart een hele hoop werk.
Je kunt eventueel ook een portie invriezen.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
- 6 tomaten
- 6 rode puntpaprika's
- 1 Spaanse peper (met of zonder pitjes afhankelijk van de gewenste pittigheid)
- 2 tenen knoflook
- 2 uien
- 2 wortels
- 2 stelen prei
- 1 knolselderij
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 2 liter bouillon (kip, rund of groente naar smaak)
- Takje rozemarijn
- Peper en zout
- Olijfolie
- 200 gram crème fraîche.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Snij de uien, prei, knolselderij en wortels klein.
- Hak de knoflook en de Spaanse peper (met of zonder pitjes al naar gelang de gewenste pittigheid)
- Overgiet de tomaten (en eventueel ook de paprika's) met kokend water en verwijder de schillen, Snij beiden fijn, en verwijder de pitjes.
Bereiding:
- Verhit wat olijfolie in een soeppan en stoof hierin de groenten beetgaar.
- Voeg de knoflook en de Spaanse peper toe.
- Doe de tomaten en de paprika erbij en laat dit eventjes mee sudderen.
- Giet de hete bouillon erbij en voeg de tomatenpuree toe.
- Laat alles gaar koken en pureer de soep met een staafmixer.
- Maak op smaak met peper en zout.
- Dien de soep op met een takje rozemarijn en een flinke klodder crème fraîche.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 28-03-2019

@ArualB Lekker smullen ;) :)

ArualB avatar
ArualB 25-03-2019

Jaa, Wilmie. Ik ook. Tussen de middag weer een heerlijke kop gehad. Morgen weer! 😃 😋

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 25-03-2019

Hoi Laura. De pastinaak lijkt me dan inderdaad een goeie vervanger en combineert uitstekend met de rest. Zal het ook eens onthouden om het zo een keer te maken. Bedankt voor je tip en je reactie. Groetjes van Wilmie _O_ p.s. ik maak ook altijd een grote pan, gaat met dezelfde moeite ;)

ArualB avatar
ArualB 24-03-2019

Smaakte op deze vroege lentedag ook heerlijk! Het schap van de knolselderij was leeg, daarvoor in de plaats pastinaken meegenomen. Smaakte ook prima. Dit keer niet alleen de paprika’s maar ook de wortels, ui, knoflook, pastinaak en de tomaten geroosterd. We kunnen er weer even tegenaan 💪

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 18-12-2017

Ja Laura door de paprika's te roosteren krijg je een nog lekkerdere smaak. En met dezelfde moeite maak je een grote pan om meerdere dagen te kunnen smullen ;) Bedankt voor je reactie. Groetjes van Wilmie _O_

ArualB avatar
ArualB 18-12-2017

Ik heb ook de paprika’s geroosterd. Heerlijk hoor en lekker veel groentes erin. Voor ons 4en wel een grote pan gemaakt dus lekker nog een beetje over mmmm.

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 11-08-2015

@ Ankie. Dat is nog eens toevallig, ik heb vandaag ook weer eens een grote pan van deze soep gemaakt. Voor wat betreft de verse kruiden; ik heb ze in potten op mijn terras staan. En het leuke is dat kruiden zoals tijm, munt, oregano, dragon, bieslook en rozemarijn ook nog eens heel mooi zijn als ze in bloei staan. Dus dat is mooi meegenomen. Maar gedroogde kruiden is natuurlijk altijd een prima oplossing.Groetjes van Wilmie _O_

ankie43 avatar
ankie43 10-08-2015

Hallo Wilmie, vandaag weer gemaakt met gewone paprika's. Die waren in de aanbieding (wij zijn erg van in de aanbieding. wie niet he). Lekker hoor met een beetje feta en gedroogde rozemarijn. En een kaas-uienstokje. Geef het met verse kruiden op hoor. Heb op de een of andere manier altijd woestijn. Groetjes Ankie.

ankie43 avatar
ankie43 20-03-2015

Hallo Wilmie, het is er eindelijk van gekomen je soep te maken. Hij was heerlijk. Heb net als parel de paprika's geroosterd en de tomaten even ingekruist in heet water gehad. Heb eerst even geproefd voor ik creme fraiche toevoegde. Had er ook nog wat verkruimelde feta op gedaan. Aangezien de takjes rozemarijn waren overleden er wat gedroogde op gedaan. Deze blijft erin, heerlijk. Groet van Ankie.

ankie43 avatar
ankie43 08-03-2015

De spulletjes staan op het boodschappenlijstje. Ik ga hem woensdag maken. Ben benieuwd, we zijn hier gek op soeppies in alle soorten en maten. Groet van Ankie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten