Veganistisch Groente Adobo
- Koreaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 12-02-2015
Een maak je koelkast leeg gerecht.
Zoetzuur en heel gezond, er komt geen vetten van past.
Ingrediënten 4 personen
4 teentjes knoflook, fijn6 sjalotten, fijn
3 cm verse gember, fijn
1-2 rode pepers
blokjes knolselderij
2 uien in halve ringen
winterwortel in blokjes
sperziebonen, punten eraf en gehalveerd
3-4 e witte rijstazijn
4 e lichte sojasaus
1 t donkere sojasaus
1/2 t grof gemalen zwarte peper
3 laurierbladeren
1-2 e suiker (proeft af in verhouding met azijn)
zout
maïzena/water papje
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 193,72 kcal |
Koolhydraten | 30,53 g |
Eiwitten | 8,09 g |
Vetten | 0,86 g |
Bereidingswijze
1. Doen alle ingrediënten in een stoofpan (behalve maïzena) en bedekt dit voor 3/4 met water.
2. Breng aan kook en stoof gerecht voor 45 min. tot bijna alle vocht is verdampt.
3. Maak saus dik met maïzena papje of kook vocht tot gebonden saus.
Bron
Smaakontwikkelaar
Serveertip
Variatie:
Doen er ook witte kool en witte bonen door.
Laatste reacties
Interessant recept Deon, ik ga het zeker een keer maken.
Ik doen dit met mijn eigen ingemaakte rode pepers, maar ik weet welke je bedoeld. Een gerechtje die heerlijk met gekookte rijst smaken ^O^ ...
Ik ben op zoek naar Koreaanse peper, dat zou anders van smaak zijn. Je recept neem ik alvast mee. Bewaar ik tot ik de peper heb.