1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Carpaccio
  6. carpaccio

carpaccio

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-06-1999

Ingrediënten 2 personen


200 gr. ossehaas, 6 el olijfolie, 1 el balsamico, 1/2 el gembersiroop, bieslook, pijnpitten, parmezaanse kaas (optioneel), zout, peper, knoflook


Verder heb je nodig


Snijmachine


Niet goedkoop maar wel heeeeel lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de ossehaas bevriezen en wrijf de borden in met het teentje knoflook. Knip de bieslook fijn.

Bereidingswijze

De bevroren ossehaas in flinterdunne plakjes snijden en direct op de te gebruiken borden leggen. De plakjes moeten zo dun zijn dat je er bijna doorheen kijkt. Meng de olijfolie met de balsamico en gembersiroop. Strooi de pijnpitten, evt de parmezaanse kaas en de bieslook over het vlees. Besprenkel het met het oliemengsel. Voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe.

Serveertip

Het mooist komt dit rode vlees uit op een egaal gekleurd heel groot bord.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van felicia


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van felicia
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top