Bananenbrood

  • Multi-cultureel, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 09-02-2015
  • Bananenbrood

    Bananenbrood

    Bananenbrood

  • Bananenbrood

    Bananenbrood

    Bananenbrood

  • Bananenbrood

    Bananenbrood

    Bananenbrood

Hi! Deze cake is een heerlijke manier om van die overrijpe bananen af te komen. Goed gevuld met rozijnen, noten en allerlei specerijen vult de keuken zich met een heerlijke geur als dit baksel in de oven staat. Ben benieuwd wat je ervan vindt!

Liever het recept snel uitgelegd krijgen in een filmpje? Zie hier!
https://www.youtube.com/watch?v=PdEtV30AgWs

Groetjes, Claire

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
- 100 gram gele rozijnen
- 75 ml drank, bv whiskey, cognac, rum of liqueur
- 175 gram bloem
- 3 thl bakpoeder
- 1 thl kaneel
- 1 thl gember
- 0,5 thl nootmuskaat
- 1 thl vanille extract
- snufje zout
- 125 gram boter gesmolten
- 150 gram lichte basterdsuiker
- 2 eieren
- 3 zeer rijpe bananen
- 65 gram walnoten gehakt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
-Blender
- Zeef

Bereidingswijze

Doe de rozijnen en de drank in een pannetje, breng even aan de kook en zet weg. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een cakevorm met bakpapier, of vet hem goed in. Zeef de bloem en vermeng met het bakpoeder, de kaneel, de gember, de nootmuskaat en het zout. Smelt de boter zachtjes en doe deze dan met de suiker in een grote kom. Mix goed door elkaar, voeg een voor een de eieren toe, mix goed na elk ei. Doe de geprakte bananen erbij en het vanille extract. Schep nu met een houten lepel het bloem mengsel erdoor en dan de gehakte noten. Giet de rozijnen af en schep door het beslag. Doe het beslag in de vorm en bak het bananenbrood 1 uur en 10-15 minuten. Laat het afkoelen op een taart rooster en snijd er dikke plakken van. Deze cake blijft zeker 3 dagen lekker en droogt, als je hem goed inpakt, niet snel uit.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten