1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. Kippenlever paté

Kippenlever paté

  • Afrikaans, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-02-2015

Ingrediënten 4 personen


- 250 gr kippenlevers,
- 2 plakken bacon in reepjes
- 1 ui gesnipperd
- 30 gr gezouten roomboter
- 3 takjes verse tijm of 3/4 theelepel gedroogde
- 1 teentje knoflook, fijn gesneden
- 3 laurierbladen
- 100ml port (of rode wijn)
- 20 ml room


Verder heb je nodig


- pan met dikke bodem
- staafmixer


Heerlijke kippenlever paté. 
Voor op brood, bij de borrel, amuse of voorgeregt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- smelt de boter in de pan op middel laag vuur,
- voeg de ui, knoflook, tijm en laurier toe, fruit zachtjes voor zo'n 5-10 min
- voeg de levers en bacon toe en bak nog zo'n 5 min.
- voeg de port en de room toe en laat zachtjes sudderen zonder deksel voor zo'n 10 min tot het vocht voor 3/4 verdampt is (wil je smeuïg meer smeerbare paté laat iets minder inkoken, voor stevigere laat meer inkoken)
- verwijder het laurierblad en pureer met een staafmixer tot een gladde massa
- doe het mengsel in een afsluitbaar bakje en leg de laurierbladen er terug op.

Serveertip

Extra toegevoegd kan worden:
- 150 gr kastanjechampignons
- cranberry's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingede


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ingede
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top