1. Home
  2. Recepten
  3. Vietnamese keuken
  4. Nuoc Cham (vietnamese dipsaus)

Nuoc Cham (vietnamese dipsaus)

  • Vietnamees, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-02-2015

Ingrediënten 1 personen


100 ml water
100 ml suiker (ik gebruik bruine suiker)
50 ml vissaus
25 ml citroensap
1 a 2 knoflooktenen, gehakt,
chilipepers, gehakt




Heer lijk bij Vietnamese spring rolls. De saus is tot 2 maanden houdbaar in de koelkast, dus ik bewaar het restant altijd, ook lekker als dressing van een Vietnamese salade.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet een pannetje met het water op het vuur en los de suiker hierin op. Beetje af laten koelen.
Voeg knoflook, chili en vissaus toe.
Voeg nu de citroensap toe. Proeven en eventueel uitbalanceren met citroensap en of vissaus.

Serveertip

Lekker bij Vietnamese springrolls

Bron

Pho vietnam website



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gabrielle_haring


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gabrielle_haring
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top