Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Portugese keuken
  5. Pluijm's Piri Piri uit Guia (Portugal)

Pluijm's Piri Piri uit Guia (Portugal)

Door: mick72

  • Portugees Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 08-02-2015

Ingrediënten 2 personen


1 hele kip van de poelier (gehalveerd en platgeslagen).

Voor de marinade:
Goede hand cayennepepertjes
5 blaadjes laurier
Citroensap van 3 citroenen
100 ml whisky
100 ml cognac
1 liter arachide (pinda) olie
Zout en peper


Verder heb je nodig


Een Blender of staafmixer


In een eerder artikel schreef ik dat ik al heel lang op zoek was naar het recept van de Piri Piri van René Pluijm. Vele malen geprobeerd dacht ik het recept te hebben...
Toch bleef de receptuur knagen, en kreeg ik van vrienden een aflevering te zien die ze destijs hadden opgenomen met jawel de opname van de bewuste aflevering.
Dus hierbij het originele recept van René Pluijms Piri Piri.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Blend alle ingrediënten voor de saus in de Keukenmachine en draai er een fijne saus van.
Wrijf de kip ermee in, leg in een ovenschaal en laat het gedurende de nacht, of in ieder geval 12 uur marineren in de koelkast.
Grill hem in het geheel knapperig en gaar. Het lekkerste is om dit aan een spit boven een houtskoolvuur te doen (of op de barbecue).
Een andere mogelijkheid is om hem in delen onder de hete grill van de oven of in de grillpan te grillen. Bedruip de kip regelmatig met de marinade (anders wordt de kip te droog).
Serveer met grof gehakt korianderblad en schijfjes citroen.

TIP 1:
Piri-piri saus kan je eindeloos bewaren.
In Portugal doen ze bij het restje gewoon weer nieuwe olie en smaak makers.
Weer even goed fijnmalen en de saus wordt steeds heftiger en sterker.

TIP 2:
Wil je minder pikant, sla dan het marineren over, en gebruik de saus als een dipsaus.

Serveertip

Kip Piri Piri word vaak gegeten met patat frites, maar is ook lekker met Patatas Bravas.

Bron

Met dank aan René Pluijm - Op Pad



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mick72
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top