1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. Tunesische Harira

Tunesische Harira

  • Arabisch, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-02-2015

Ingrediënten 6 personen


Ingrediënten
500gr lamsvlees, in blokjes gesneden
1 theelepel kurkuma
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel kaneelpoeder
1/2 theelepel gemalen gember
1/2 theelepel harissa
1 theelepel zout
2 eetlepels boter
400gr gepelde tomaten
1 stengel bleekselderij, in stukjes gesneden
1 wortel, in plakjes gesneden
1 fijngehakte ui
1,5 liter water
1 bosje fijngehakte koriander
200gr linzen uit blik
200gr kikkererwten uit blik
sap van 1 citroen


Verder heb je nodig


Soeppan of slowcooker


Tunesische Harira
Tunesische Harira

Ik heb dit traditionele recept voor Tunesische Harira gekregen van een vriendin van me. Het is erg lekker, voedzaam en gezond! Eet smakelijk!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kruid het lamsvlees met de kurkuma, zwarte peper, kaneelpoeder, gemalen gember, cayennepeper en zout
Verhit de boter in een grote soeppan en voeg het vlees toe
Braad het vlees totdat alle kanten zijn dicht geschroeid
Voeg de gepelde tomaten, bleekselderij, wortel en ui toe en bak het 5 minuten op laag vuur. Roer het geheel af en toe door om aanbakken te voorkomen
Voeg vervolgens het water en de linzen toe en kook de soep l één uur afgedekt op laag vuur
Voeg 10 minuten voor het serveren de kikkerwerwten, de koriander en het citroensap toe
Garneer de soep met een beetje verse koriander

Serveertip

Dit gerecht kan ook in de slowcooker bereid worden. Zet het eerste uur de slowcooker op hoog en daarna 6 uur op laag Of hanteer de gebruiksaanwijzing van de slowcooker.

Bron

Van een vriendin



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Lideke1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Lideke1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top