Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Baked Alaska van Pauline.

Baked Alaska van Pauline.

Door: marinalp

  • Nederlands Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 06-02-2015

Ingrediënten 10 personen


1 liter (koffie) ijs
0,5 liter (chocolade) ijs
Andere smaken mag ook!
1 roomboter cake van 500 gram
75 gram eiwit
120 gram suiker


Verder heb je nodig


Glazen kom.
huishoudfolie
mixer
scherp mes
snijplank
brander

Baked Alaska van Pauline.
Baked Alaska van Pauline.
Baked Alaska van Pauline.
Baked Alaska van Pauline.
Baked Alaska van Pauline.
Baked Alaska van Pauline.

Na een heel kerstdiner, 4 gangen, ging dit nagerecht helemaal op! Ongelooflijk lekker.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bekleed de kom met huishoudfolie. Laat een deel over de rand hangen, je moet de kom helemaal af kunnen sluiten.
Snijd de cake in de lengte in dunne plakken van 0,5 cm dik en bekleed de kom met de plakken. Druk de cake stevig aan en zorg dat er geen gaten inzitten.
Eventueel kun je een laagje jam op de cake smeren
het ijs (dat je een poosje geleden uit de vriezer hebt gehaald) in de kom doen. Eerst de ene soort en dan de andere geeft een leuk kleureffect.
Goed aandrukken en afsluiten met plakken cake. (ik hield niets over van de cake, hij paste precies). Het ijs moet helemaal ingepakt zijn.
vouw het folie over de cake en zet de vorm terug in de vriezer, tot hier kun je het voorbereiden.

Voor het serveren haal je de kom uit de vriezer en keer je die om op een bord (folie eraf halen eerst)
Klop het eiwit tot stevige pieken en voeg dan beetje bij beetje de suiker toe, klop net zolang totdat alle suiker opgelost is.
verdeel het eiwitmengsel over de cake bol
brand het eiwitschuim goudbruin met de creme brulee brander.
serveer meteen.

Bron

Site van Pauline http://uitpaulineskeuken.nl/



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marinalp
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top