Limburgs zuurvlees met chocolade
- Regionaal, Hoofdgerecht
- > 120 min.
- Geplaatst op 05-02-2015
Een leuk gerecht om bijvoorbeeld met Valentijnsdag te maken voor je lief O-) Natuurlijk eet je dit niet alleen met Valentijnsdag maar kun je veel vaker snoepen van dit heerlijke stoofvlees want zoals het spreekwoord zegt: de liefde gaat door de maag. Het gerecht vergt wel een beetje tijd, maar als het met liefde wordt gemaakt, kan je dag natuurlijk niet meer stuk.
Mijn eerste kennismaking met dit gerecht was toen ik het mocht proeven in onze plaatselijke supermarkt. Ik vond het echt super lekker en ik was meteen mijn vooroordeel (chocolade met vlees) kwijt. Ik kon dus niet wachten om dit zelf ook te gaan maken.
Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik dit gerecht zonder het van te voren geproefd te hebben, nooit en te nimmer zelf klaargemaakt zou hebben. Chocolade met vlees? Ik had er wel eens ooit van gehoord maar ik had het zelf nog nooit uitgeprobeerd. Maar goed dus dat ik van het lekkers mocht proeven anders zou ik er nooit achter zijn gekomen hoe lekker dit was.
Ik heb de verhoudingen wel een beetje naar mijn eigen smaak aangepast. Een beetje van mezelf en een beetje van de supermarkt dus ;)
Ingrediënten 5 personen
- 1 kg runderriblappen of sucadevlees- 250 ml witte wijnazijn
- 250 ml water
- 2 laurierbladen
- 4 kruidnagels
- 4 uien
- boter en olijfolie
- 100 gram pure chocolade
- 2 el appelstroop
- 2 tl vijfkruidenpoeder
- peper en zout
- enkele schepjes rietsuiker om het vlees op de juiste smaak te brengen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 490,20 kcal |
Koolhydraten | 21,79 g |
Eiwitten | 46,32 g |
Vetten | 22,59 g |
Bereidingswijze
Voorbereiding:
- Bestrooi het vlees met peper en zout.
- Meng in een kom azijn met water en schep laurier, kruidnagels en het vlees erdoor.
- Zet dit minimaal 12 uur in de koelkast.
Bereiding:
- Pel de uien en snij ze in halve ringen.
- Haal het vlees uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Bewaar de marinade.
- Verhit boter met oliefolie in een braadpan en bak de uienringen. Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin.
- Voeg de chocolade, de appelstroop, het vijfkruidenpoeder en de helft van de marinade aan het vlees toe en laat het geheel, ongeveer 3 uur, afgedekt en zachtjes stoven. Het vlees moet zo gaar zijn dat het uit elkaar valt.
- Maak op het einde van de stooftijd het vlees zonodig op smaak met enkele schepjes rietsuiker.
Bron
Supermarkt
Serveertip
Serveren met. Wij hebben er heerlijke frisse witlofsalade en gekookte aardappelen bij gegeten.
Laatste reacties
Recept lijkt me lekker, maar noem het niet limburgs, dat is met peperkoek en niet met chocolade
We hebben het vanavond gegeten uit de slowcooker en we vonden het heerlijk.Komt zeker vaker op tafel. Groetjes Ria
Chocolade en vlees wordt gebruikt in de Mexicaanse keuken. Ik vind het heerlijk en ga daarom dit recept ook zeker uitproberen.
Ik ga dit zeker proberen maar dan in mijn slowcooker.
Dit wil ik wel eens proberen. Ziet er allemaal heel spannend uit. Groetjes,Hermien
@ riawes. Idd heerlijk ik vond het zeer verrassend. Smakalijk. Groetjes van Wilmie _O_
Heerlijk ! Heb je recept meegenomen. Groet Ria