Hartige taart met een Thaise touch

  • Fusion, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 05-02-2015
  • Hartige taart met een Thaise touch

    Hartige taart met een Thaise touch

    Hartige taart met een Thaise touch

  • Hartige taart met een Thaise touch

    Hartige taart met een Thaise touch

    Hartige taart met een Thaise touch

  • Hartige taart met een Thaise touch

    Hartige taart met een Thaise touch

    Hartige taart met een Thaise touch

  • Hartige taart met een Thaise touch

    Hartige taart met een Thaise touch

    Hartige taart met een Thaise touch

  • Hartige taart met een Thaise touch

    Hartige taart met een Thaise touch

    Hartige taart met een Thaise touch

  • Hartige taart met een Thaise touch

    Hartige taart met een Thaise touch

    Hartige taart met een Thaise touch

  • Hartige taart met een Thaise touch

    Hartige taart met een Thaise touch

    Hartige taart met een Thaise touch

  • Hartige taart met een Thaise touch

    Hartige taart met een Thaise touch

    Hartige taart met een Thaise touch

  • Hartige taart met een Thaise touch

    Hartige taart met een Thaise touch

    Hartige taart met een Thaise touch

Ik ben een ontzettende liefhebber van de Thaise keuken maar ik hou ook heel erg van hartige taarten. Een leuke uitdaging dus om daar een nieuw gerecht mee te bedenken.
Met als basis gehakt is daar natuurlijk wel iets lekkers mee te brouwen.  Ik heb spitskool gebruikt maar je zou ook Chinese kool of Paksoi kunnen nemen.
Voor de Thaise touch heb ik kokosmelk gebruikt, curry, kaffir lime leaves, vissaus en natuurlijk voor de finishing touch, koriander.
Dat het project geslaagd was bleek wel want de taart was tot de laatste kruimel op.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

- 500 gram (runder) gehakt
- 1 rol bladerdeeg of 7 plakjes deeg voor hartige taart
- ½ spitskool
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 of 2 el rode curry
- 2 el vissaus
- 2 tl rietsuiker
- 4 kaffir lime leaves (limoenblaadjes)
- 200 ml kokosmelk
- 3 eieren
- bosje koriander
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Snij de kool zo fijn mogelijk.
- Pel en snipper de ui.
- Hak de knoflook fijn.
- Klop de eieren met de kokosmelk.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereiding:
- Bak het gehakt rul en voeg de knoflook, ui en kool toe. (ongeveer 10 tot 15 minuten)
- Vet intussen de bakvorm in met boter en bekleed de vorm met de plakjes deeg.
- Voeg de curry, vissaus, kafiir lime leaves en suiker toe aan het gehakt/kool mengsel toe en proef of het op smaak is, voeg eventueel peper en/of zout toe.
- Verdeel het gehakt/kool mengsel over het deeg in de bakvorm.
- Schenk het kokosmelk/ei mengsel over het geheel. En vouw de rand van het deeg een beetje over de taart.
- Bak de taart ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Als de taart uit de oven komt garneren met grof gesneden koriander.

Serveertip

Serveer er lekker (cassave) kroepoek bij.

Laatste reacties

Lammy1954 avatar
Lammy1954 10-02-2015

Mmm lijkt me heel lekker! Groetjes Lammy

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 10-02-2015

@ omajan. Succes ermee Marianne. Groetjes van Wilmie _O_

omajan avatar
omajan 06-02-2015

Dat ziet er lekker uit, ga ik snel proberen..Groetjes Marianne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten