Makkelijk te maken en enorm lekker!
.jpg)
Dit is een heerlijk recept uit Smult.
Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb. En kijk op www.smult.nl voor onze actuele acties!
500 g vastkokende aardappelen, schoongeboend
4 el olijfolie
3 teentjes knoflook, in plakjes
1 el verse rozemarijntakjes
6 (kalfs)saucijsjes
1 kleine oranje pompoen (ca. 600 g)
1 ui, gesnipperd
½ el ras el hanout
1 el boter
Braadslede
staafmixer
1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de
aardappelen in de lengte in parten. Schep
aardappelen in een braadslede om met 2
eetlepels olijfolie en schep plakjes knoflook en
rozemarijnnaaldjes erdoor. Leg de saucijsjes
ertussen.
2. Schuif de braadslede in de oven en bak aardappelen
en saucijsjes in 25-30 minuten mooi bruin
en gaar. Schep af en toe om en dek ze als het te
hard gaat af met aluminiumfolie.
3. Snijd intussen pompoen in parten, verwijder
zaadjes en snijd de parten in stukken van 2-3
cm. Verwarm olijfolie in een pan en fruit de ui
zachtjes aan. Schep de stukken pompoen en
ras el hanout erdoor en bak alles nog 2 minuten.
Strooi er wat zout over en schenk er 100
ml water bij. Kook de pompoen in 10-12 minuten
zachtjes gaar.
4. Pureer pompoenmengsel met de staafmixer,
schep de puree in een schaal en leg het klontje
boter erop. Serveer de puree bij de saucijsjes
met aardappelen uit de oven.
Smult 6