1. Home
  2. Recepten
  3. Biologische keuken
  4. Vlierbloesemlimonade

Vlierbloesemlimonade

Door: carel

  • Biologisch,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 10-06-1999

Ingrediënten 15 personen


5` 6 vlierbloesemtrossen
5 liter water
500gr suiker
2 citroenen
= dl witte wijn


Verder heb je nodig


Geen


Recept : Vlierbloesem limonadesiroop


5` 6 vlierbloesemtrossen
5 liter water
500gr suiker
2 citroenen
= dl witte wijn

Zet een (bij voorkeur)glazen bowl klaar waar dit in kan .
Hier in de suiker, sap van 1 citroen en de tweede in schijven, 1/2 dl witte wijn en de 5 liter water daarna even roeren Neem de geurige vlierbloesentrossen zonder al te veel groen is dit ongeveer 50 gram en laat deze in het vocht zakken.
5 dagen op een zonnige plek in keuken of balkon laten staan en afdekken met een doek (geen deksel of zo er moet lucht bij kunnen)
Daarna afvullen in flessen met een schroefdop. En 4 weken op een koele plaats laten rijpen.
Mocht het voor gebruik te zoet voor U zijn dan aanlengen met mineraal water.
______________________________________________
Vrij naar recept van Tante Inge , Sankt Johann , Salzburg

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Fietstocht door de natuur en pluk de vlierbloessem. Zoek een geschikte glazen kom.
En reinig voldoende flessen met bijvoorkeur een schroef dop om de drank te bewaren

Bereidingswijze

Zie recept

Serveertip

Koel met mineraalwater wijn of bier mengen



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top