1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. APPELCARRÉ'S

APPELCARRÉ'S

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-02-2015

Ingrediënten 6 personen


voor vulling
(maak eerst de vulling klaar, erna bladerdeeg ontdooien)
2 goudrenetten appels(iets zuur) brunoise gesneden (blokjes van 6x6 mm)
20 g droge gewelde rozijnen (met keukenpapier afgedroogd)
20 g droge gewelde krenten (met keukenpapier afgedroogd)
20 g abrikozenjam (blanke jam)
15 g custardpoeder (om vocht te binden tijdens bakken)
15 g witte basterdsuiker (voor als te zuur, anders zonder)
10 g citroenrasp (zien foto)
1/3 t kaneel



APPELCARRÉ'S

gebakken

gebakken
APPELCARRÉ'S
APPELCARRÉ'S
APPELCARRÉ'S
APPELCARRÉ'S
APPELCARRÉ'S

je kunt ze ook rond maken

je kunt ze ook rond maken
APPELCARRÉ'S
APPELCARRÉ'S

Gebak

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Schil met een dunschiller de appels en snijd ze met een mes brunoise.
2. Voeg in een bekken de andere ingrediënten aan de appels toe en kruimel (met de handen) het geheel door elkaar.
3. Rol met een rolstok de halve iets doorgetoerde korst uit, tot een plak van 25 x 35 cm (+/- 1+1/2-2 mm dik)
4. Snijd met een korst wieltje een reep van 10 x 35 cm en leg deze met een rolstok op een licht ingevette bakplaat, die besprenkel is met water.
5. Strijk met een kwastje de reep in met losgeklopt ei.
6. Vouw de reep van 15 x 35 cm dubbel en snijd met een glad mes over de lengte van de reep inkepingen van 3 cm met tussenruimte van 1 cm.
7. Verdeel met de handen de appelpotpourri over de lengte van de reep van 10 x 35 cm en houd aan beide zijkanten van de appelpotpourri 1=1/2 cm vrij.
8. Leg met een rolstok de reep van 15 x 35 cm over de appelpotpourri en druk met een rolstok de lange zijkanten voorzichtig aan.
9. Strijk met een kwastje de reep twee keer dun met losgeklopt ei.
10. Snijd met een korstwieltje de zijkanten recht af.
11. Bak de reep in een oven van +/- 225*C (+/- 25 minuten)
12. Abrikoteer met een kwastje de reep met een afdekgelei en snijd met een zaagmes 6 appelcarré's van +/- 5+1/2-6 cm breedte.

Bron

Culinaire Vakschool Groningen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wegrestaurant


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wegrestaurant
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top