Kip Ketjap met boontjes en mihoen

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Kip Ketjap met boontjes en mihoen

    Kip Ketjap met boontjes en mihoen

    Kip Ketjap met boontjes en mihoen

  • Kip Ketjap met boontjes en mihoen

    Kip Ketjap met boontjes en mihoen

    Kip Ketjap met boontjes en mihoen

Tijdens mijn stage in Amsterdam had ik een kamer in de stad. Maar stage lopen betekent laat thuis zijn en op jezelf wonen betekent zelf boodschappen doen en koken. Soms ging ik voor uitgebreid maar ook regelmatig voor deze makkelijke creatie!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- ui
- teentje knoflook
- pepertje (optioneel)
-1 stukje kipfilet
- een hand boontjes
- plak mihoen
- scheut ketjap manis (hoeveelheid naar smaak)
- 1,5 el sojasaus
- 1 el honing
- peper
- (kokos)olie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 691,72 kcal
Koolhydraten 120,88 g
Eiwitten 27,74 g
Vetten 8,98 g
Benodigdheden
Koekenpan of wok
2 Kookpannen

Bereidingswijze

1. Zet water op voor je mihoen. Snij je kipfilet in blokjes of reepjes en haal je boontjes af. Kook nu de boontjes in zo'n zes minuutjes gaar (of langer/korter naar smaak) zodat ze nog wel lekker knapperig zijn.

2. Fruit de fijngesneden ui, knoflook en eventuele peper in wat olie aan en bak vervolgens de kip mee totdat deze bruin is. Als je kip lekker bruin is geworden voeg je een flinke scheut ketjap, anderhalve eetlepel sojasaus en één eetlepel honing toe aan de kip en roer dit lekker door. Lijkt het je te weinig? Voeg gewoon wat extra toe! Je laat de saus inkoken totdat deze lekker om de kip heen zit.

3. Giet nu het gekookte water in een schaal en leg de mihoen hier in. Laat dit zo'n vier minuten staan en giet het daarna af in een vergiet. Spoel het ook nog even met wat koud water, zo gaat het niet plakken!

4. Schep nu de mihoen op je bord, leg de boontjes er bovenop met daarop de kip. In je pan zit nu waarschijnlijk nog wat dikkige saus, doe hier een klein beetje water bij en zet het op middelhoog vuur totdat het iets indikt. Schenk dit over je eten heen en geniet er van!

Serveertip

Wok ook eens wat paprika voor extra variatie en meer kleur op je bord!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

saltandpepper avatar
saltandpepper

Doorsturen

Home Recepten