1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Kip Ketjap met boontjes en mihoen

Kip Ketjap met boontjes en mihoen

Door: saltandpepper

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-02-2015

Ingrediënten 2 personen


- ui
- teentje knoflook
- pepertje (optioneel)
-1 stukje kipfilet
- een hand boontjes
- plak mihoen
- scheut ketjap manis (hoeveelheid naar smaak)
- 1,5 el sojasaus
- 1 el honing
- peper
- (kokos)olie


Verder heb je nodig


Koekenpan of wok
2 Kookpannen

Kip Ketjap met boontjes en mihoen

Ketjapkip boontjes en mihoen

Ketjapkip  boontjes en mihoen
Kip Ketjap met boontjes en mihoen

Ketjapkip boontjes en mihoen

Ketjapkip  boontjes en mihoen

Tijdens mijn stage in Amsterdam had ik een kamer in de stad. Maar stage lopen betekent laat thuis zijn en op jezelf wonen betekent zelf boodschappen doen en koken. Soms ging ik voor uitgebreid maar ook regelmatig voor deze makkelijke creatie!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Zet water op voor je mihoen. Snij je kipfilet in blokjes of reepjes en haal je boontjes af. Kook nu de boontjes in zo'n zes minuutjes gaar (of langer/korter naar smaak) zodat ze nog wel lekker knapperig zijn.

2. Fruit de fijngesneden ui, knoflook en eventuele peper in wat olie aan en bak vervolgens de kip mee totdat deze bruin is. Als je kip lekker bruin is geworden voeg je een flinke scheut ketjap, anderhalve eetlepel sojasaus en één eetlepel honing toe aan de kip en roer dit lekker door. Lijkt het je te weinig? Voeg gewoon wat extra toe! Je laat de saus inkoken totdat deze lekker om de kip heen zit.

3. Giet nu het gekookte water in een schaal en leg de mihoen hier in. Laat dit zo'n vier minuten staan en giet het daarna af in een vergiet. Spoel het ook nog even met wat koud water, zo gaat het niet plakken!

4. Schep nu de mihoen op je bord, leg de boontjes er bovenop met daarop de kip. In je pan zit nu waarschijnlijk nog wat dikkige saus, doe hier een klein beetje water bij en zet het op middelhoog vuur totdat het iets indikt. Schenk dit over je eten heen en geniet er van!

Tags, , , , , ,

Serveertip

Wok ook eens wat paprika voor extra variatie en meer kleur op je bord!



Reacties (14)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van saltandpepper
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top