Kip Ketjap met boontjes en mihoen

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-02-2015
  • Kip Ketjap met boontjes en mihoen

    Kip Ketjap met boontjes en mihoen

    Kip Ketjap met boontjes en mihoen

  • Kip Ketjap met boontjes en mihoen

    Kip Ketjap met boontjes en mihoen

    Kip Ketjap met boontjes en mihoen

Tijdens mijn stage in Amsterdam had ik een kamer in de stad. Maar stage lopen betekent laat thuis zijn en op jezelf wonen betekent zelf boodschappen doen en koken. Soms ging ik voor uitgebreid maar ook regelmatig voor deze makkelijke creatie!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- ui
- teentje knoflook
- pepertje (optioneel)
-1 stukje kipfilet
- een hand boontjes
- plak mihoen
- scheut ketjap manis (hoeveelheid naar smaak)
- 1,5 el sojasaus
- 1 el honing
- peper
- (kokos)olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan of wok
2 Kookpannen

Bereidingswijze

1. Zet water op voor je mihoen. Snij je kipfilet in blokjes of reepjes en haal je boontjes af. Kook nu de boontjes in zo'n zes minuutjes gaar (of langer/korter naar smaak) zodat ze nog wel lekker knapperig zijn.

2. Fruit de fijngesneden ui, knoflook en eventuele peper in wat olie aan en bak vervolgens de kip mee totdat deze bruin is. Als je kip lekker bruin is geworden voeg je een flinke scheut ketjap, anderhalve eetlepel sojasaus en één eetlepel honing toe aan de kip en roer dit lekker door. Lijkt het je te weinig? Voeg gewoon wat extra toe! Je laat de saus inkoken totdat deze lekker om de kip heen zit.

3. Giet nu het gekookte water in een schaal en leg de mihoen hier in. Laat dit zo'n vier minuten staan en giet het daarna af in een vergiet. Spoel het ook nog even met wat koud water, zo gaat het niet plakken!

4. Schep nu de mihoen op je bord, leg de boontjes er bovenop met daarop de kip. In je pan zit nu waarschijnlijk nog wat dikkige saus, doe hier een klein beetje water bij en zet het op middelhoog vuur totdat het iets indikt. Schenk dit over je eten heen en geniet er van!

Serveertip

Wok ook eens wat paprika voor extra variatie en meer kleur op je bord!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jenny6 avatar
jenny6 04-10-2017

Heeeeerlijk.......Dank je voor dit recept!

jesse52 avatar
jesse52 15-11-2016

Had nog wat boontjes over en zoekende naar een recept kwam ik deze van jou tegen. Goed idee ik hou het vegetarisch en deed het met champignons ipv kip, en op laatste een flinke hand taugé meewarmen zodat het lekker knapperig bleef. En laatste beetje saus indikken en idd over gerecht gieten, yammie je hebt me op idee gebracht hiermee, lekker snel klaar en heerlijk ! !

ErwinKodde avatar
ErwinKodde 04-08-2016

Het was heerlijk. Ga ik zeker vaker maken. Toper

lthijsen1 avatar
lthijsen1 21-03-2015

Heerlijk recept! Wij eten het vanavond weer!

gitta_b avatar
gitta_b 16-02-2015

gisteren uitgetest, super lekker en makkelijk! heb nog een beetje sambal brandal aan de kip toegevoegd.

finegourmet avatar
finegourmet 14-02-2015

Lekker en leuk om, zoals op de foto,op te dienen.

finegourmet avatar
finegourmet 14-02-2015

Het was lekker en leuk om, zoals op de foto , op te dienen.

Cecileg avatar
Cecileg 14-02-2015

Heerlijk gerecht en gemakkelijk te maken. Voor herhaling vatbaar! Lieve groet Cecile

oncookingterms avatar
oncookingterms 12-02-2015

ketjap manis is zoet en de dikkere versie van de zoete heet benteng(stroperig )van ketjap heb je ook een zoute variant,deze heet ketjap asin.sojasaus is eigenlijk een verzamelnaam voor de verschillende soorten die je hebt,japanse bv is idd wat dunner en chinese heb je wer in een lichte en donkere soort.je kunt dus je eigen voorkeur gebruiken wat het beste bij je gerecht past.

ger1958 avatar
ger1958 12-02-2015

@erichelga, kijk hier eens !! http://www.smulweb.nl/blog/tokofreak/12636/sojasaus-en-ketjap-wat-moet-je-wanneer-gebruiken

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten