Ketjapkip boontjes en mihoen

- ui
- teentje knoflook
- pepertje (optioneel)
-1 stukje kipfilet
- een hand boontjes
- plak mihoen
- scheut ketjap manis (hoeveelheid naar smaak)
- 1,5 el sojasaus
- 1 el honing
- peper
- (kokos)olie
Koekenpan of wok
2 Kookpannen
Tijdens mijn stage in Amsterdam had ik een kamer in de stad. Maar stage lopen betekent laat thuis zijn en op jezelf wonen betekent zelf boodschappen doen en koken. Soms ging ik voor uitgebreid maar ook regelmatig voor deze makkelijke creatie!
1. Zet water op voor je mihoen. Snij je kipfilet in blokjes of reepjes en haal je boontjes af. Kook nu de boontjes in zo'n zes minuutjes gaar (of langer/korter naar smaak) zodat ze nog wel lekker knapperig zijn.
2. Fruit de fijngesneden ui, knoflook en eventuele peper in wat olie aan en bak vervolgens de kip mee totdat deze bruin is. Als je kip lekker bruin is geworden voeg je een flinke scheut ketjap, anderhalve eetlepel sojasaus en één eetlepel honing toe aan de kip en roer dit lekker door. Lijkt het je te weinig? Voeg gewoon wat extra toe! Je laat de saus inkoken totdat deze lekker om de kip heen zit.
3. Giet nu het gekookte water in een schaal en leg de mihoen hier in. Laat dit zo'n vier minuten staan en giet het daarna af in een vergiet. Spoel het ook nog even met wat koud water, zo gaat het niet plakken!
4. Schep nu de mihoen op je bord, leg de boontjes er bovenop met daarop de kip. In je pan zit nu waarschijnlijk nog wat dikkige saus, doe hier een klein beetje water bij en zet het op middelhoog vuur totdat het iets indikt. Schenk dit over je eten heen en geniet er van!
Wok ook eens wat paprika voor extra variatie en meer kleur op je bord!
jenny6 04-10-2017
Heeeeerlijk.......Dank je voor dit recept!
jesse52 15-11-2016
Had nog wat boontjes over en zoekende naar een recept kwam ik deze van jou tegen. Goed idee ik hou het vegetarisch en deed het met champignons ipv kip, en op laatste een flinke hand taugé meewarmen zodat het lekker knapperig bleef. En laatste beetje saus indikken en idd over gerecht gieten, yammie je hebt me op idee gebracht hiermee, lekker snel klaar en heerlijk ! !
ErwinKodde 04-08-2016
Het was heerlijk. Ga ik zeker vaker maken. Toper
lthijsen1 21-03-2015
Heerlijk recept! Wij eten het vanavond weer!
gitta_b 16-02-2015
gisteren uitgetest, super lekker en makkelijk! heb nog een beetje sambal brandal aan de kip toegevoegd.