Appelkruimel Boterkoek.........snel en super lekker !!

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-02-2015
  • Appelkruimel Boterkoek.........snel en super lekker !!

    Appelkruimel Boterkoek.........snel en super lekker !!

    Appelkruimel Boterkoek.........snel en super lekker !!

  • Appelkruimel Boterkoek.........snel en super lekker !!

    Appelkruimel Boterkoek.........snel en super lekker !!

    Appelkruimel Boterkoek.........snel en super lekker !!

  • Appelkruimel Boterkoek.........snel en super lekker !!

    Appelkruimel Boterkoek.........snel en super lekker !!

    Appelkruimel Boterkoek.........snel en super lekker !!

  • Appelkruimel Boterkoek.........snel en super lekker !!

    Appelkruimel Boterkoek.........snel en super lekker !!

    Appelkruimel Boterkoek.........snel en super lekker !!

  • Appelkruimel Boterkoek.........snel en super lekker !!

    Appelkruimel Boterkoek.........snel en super lekker !!

    Appelkruimel Boterkoek.........snel en super lekker !!

Heerlijke knapperige bovenlaag met zachtzure appelvulling. Dat is nog eens een boterkoek!
Snel gemaakt en snel gebakken.
We kregen afgelopen weekend nogal veel logees. Een van mijn nichtjes is dol op appelkruimeltaart. Omdat ik weinig tijd had kwam ik op het idee om van een boterkoek deze lekkere appelkruimelboterkoek te maken. Het was een groot succes.
Binnen een mum van tijd was de appelkruimel-boterkoek verdwenen.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
250 gram bloem
200 gram harde roomboter
200 gram witte basterdsuiker
snufje zout
1 zakje vanillesuiker
1 los geklopt ei
2 goudreinetten (vind ik hierin het lekkerst omdat ze lekker zacht worden)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Boterkoekvorm of lage taartvorm met een doorsnede van plm. 24 cm.
mixer of keukenmachine

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Appels schillen. In schijfjes snijden.
Vorm invetten en bestrooien met bloem.

Kruimeldeeg kneden van bloem, in stukjes gesneden boter, basterdsuiker, zout, vanillesuiker en het los geklopte ei.
Met 2/3 deel van het deeg de vorm bekleden. Ook de randen hierbij meenemen.
Deeg wat vast aandrukken in de vorm.
Appelschijfjes dakpansgewijs over het deeg verdelen.
Restant kruimeldeeg over de appelschijfjes strooien.
Taart in het midden van de voorverwarrmde oven plm. 25 - 30 minuten bakken tot de taart een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Afkoelen op een rooster.
En dan.....smullen maar!

Serveertip

Je kunt de taart ook nog bestrooien met amandelschaafsel of geraspte kokos. Ook heel lekker.
En een dotje slagroom maakt het helemaal af.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

juut30 avatar
juut30 12-10-2015

Was erg lekker, gister gemaakt, ook zo klaar!

hyacintje avatar
hyacintje 09-07-2015

Voor de eerstvolgende verjaardag!

ArualB avatar
ArualB 17-02-2015

Deze lijkt me ook heerlijk. Meegenomen waarvoor dank!

slijpstraat13 avatar
slijpstraat13 15-02-2015

deze taart ga ik zeker proberen het lijkt me heerlijk

moniquek1 avatar
moniquek1 14-02-2015

Heb je appel boterkoek net gemaakt. Stond al tijdje af te koelen kon het niet laten om een stukje te proeven,was nog iets warm maar heerlijk. Doet mijn denken aan een appelkruimel vlaai. groetjes Monique

Sjoukje63 avatar
Sjoukje63 13-02-2015

Lijkt me heerlijk fris....

hermanna2 avatar
hermanna2 12-02-2015

Nog bedankt voor het recept, het smaakte verrukkelijk! Groetjes Hermanna

hermien_kg avatar
hermien_kg 09-02-2015

Hoi Petra, ook ik heb gisteren deze appel-boterkoek gemaakt. Ik had nog een beetje citroenrasp (Dr. Oetker) en dat heb ik tussen de appels gestrooid. Het was heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt voor het recept en groetjes, Hermien

Lammy1954 avatar
Lammy1954 08-02-2015

Gisteren gemaakt, was weer heerlijk!

moniquek1 avatar
moniquek1 07-02-2015

Ik neem je recept mee , heerlijk hoop het snel te maken lijkt mee een heerlijke boterkoek. groetjes monique en een fijn weekend

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten