1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Appelkruimel Boterkoek.........snel en super lekker !!

Appelkruimel Boterkoek.........snel en super lekker !!

Door: pwiggers

  • Nederlands, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-02-2015

Ingrediënten 8 personen


250 gram bloem
200 gram harde roomboter
200 gram witte basterdsuiker
snufje zout
1 zakje vanillesuiker
1 los geklopt ei
2 goudreinetten (vind ik hierin het lekkerst omdat ze lekker zacht worden)


Verder heb je nodig


Boterkoekvorm of lage taartvorm met een doorsnede van plm. 24 cm.
mixer of keukenmachine

Mmmm...knapperige appelkruimel-boterkoek

Smullen...!

Smullen...!
Appelkruimel Boterkoek.........snel en super lekker !!
Appelkruimel Boterkoek.........snel en super lekker !!
Appelkruimel Boterkoek.........snel en super lekker !!
Appelkruimel Boterkoek.........snel en super lekker !!
Appelkruimel Boterkoek.........snel en super lekker !!
Appelkruimel Boterkoek.........snel en super lekker !!
Appelkruimel Boterkoek.........snel en super lekker !!
Appelkruimel Boterkoek.........snel en super lekker !!

Heerlijke knapperige bovenlaag met zachtzure appelvulling. Dat is nog eens een boterkoek!
Snel gemaakt en snel gebakken.
We kregen afgelopen weekend nogal veel logees. Een van mijn nichtjes is dol op appelkruimeltaart. Omdat ik weinig tijd had kwam ik op het idee om van een boterkoek deze lekkere appelkruimelboterkoek te maken. Het was een groot succes.
Binnen een mum van tijd was de appelkruimel-boterkoek verdwenen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Appels schillen. In schijfjes snijden.
Vorm invetten en bestrooien met bloem.

Kruimeldeeg kneden van bloem, in stukjes gesneden boter, basterdsuiker, zout, vanillesuiker en het los geklopte ei.
Met 2/3 deel van het deeg de vorm bekleden. Ook de randen hierbij meenemen.
Deeg wat vast aandrukken in de vorm.
Appelschijfjes dakpansgewijs over het deeg verdelen.
Restant kruimeldeeg over de appelschijfjes strooien.
Taart in het midden van de voorverwarrmde oven plm. 25 - 30 minuten bakken tot de taart een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Afkoelen op een rooster.
En dan.....smullen maar!

Serveertip

Je kunt de taart ook nog bestrooien met amandelschaafsel of geraspte kokos. Ook heel lekker.
En een dotje slagroom maakt het helemaal af.



Deel dit recept

Reacties (21)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top