Vietnamese Loempiaatjes

  • Tussendoortje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-06-1999

een lekker tussendoortje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-20 gram loempia velletjes.
-100 gram glashoedels of mihoen.
-1 sjalotje
-2 tenen knoflook
-5 cm winterwortel.
-3 champignons.
-100 gram surimi(imitatie-krabvlees)
-150 gram gehakt.
-2 eieren.
-1 eetlepel thaise vissaus.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

circa dertig minuten.

Bereidingswijze

laat de loepia velletjes ontdooien.Week de cellofaannoedels cica vijf minuten in kokend water.laat ze in een vergiet uitlekken.Maak de sjalot,knoflook,wortel en champignons schoon en hak ze fijn.

meng in een kom de fijngehakte met de surimi,het gehakt,1 ei,de cellofaannoedels,de vissaus,1/2 theelepel zout en peper tot een stevige massa.

klop het ei los.spreid steeds vier loempia velletjes en schep er een reep vulling op.bestrijk de velletjes met ei.vouw de zijkanten van de velletjes over de vulling en rol de loempia's op.plak de rand met een beetje ei dicht.

De ongebakken loempiaatjes kunt u afdekken met folie een dag in de koelkast bewaren of invriezen.

verhit het frituurvet in een elektrische frituurpan tot 175 graden.Frituur steeds vier loempiaatjes tegelijk in circa 6 tot 7 minuten goedbruin gaar.
laat de loempia's op kuekenpapier uitlekken en serveer ze met zoetzure saus.

Serveertip

in plaats van winterwprtel mogelijk ook:paprika of prei.
-variatie op surimi:garnalen of hamreepjes.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

san8888 avatar
san8888 19-12-2009

Ik heb ze vanmiddag gemaakt en ze waren erg lekker! Ik heb alleen in plaats van de groenten een kant en klaar Chinees groentepakket gebruikt (fijngehakt) en iets meer gehakt. Bedankt voor het recept. Groetjes Sandra.

jpbeenen1 avatar
jpbeenen1 27-02-2009

Heb ze al een keer gemaakt en gegeten. Ze waren heerlijk. Dank je wel. Groet, JP.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten